Fjernvarme er ren luksus


Fjernvarme er ren luksus

Familien Kjær og Daarbak fra Gråsten har længe gået med ønsket om at få fjernvarme, så da Gråsten Fjernvarme endelig kom til deres område slog de til med det samme. Og det har betydet, at de er gået fra at betale 2.000 kr. om måneden for dyr olie, til at betale omkring 2.000 kr. i kvartalet for fjernvarmen.

"Besparelserne har faktisk betydet for os, at vi har haft mulighed for at købe en lille ny bil" fortæller en tilfreds Ditte Kjær. Familien er enige om, at der udover besparelsen også er andre fordele ved fjernvarmen: "Det er dejligt at vide, at vi ikke skal bekymre os om noget. Da vi havde vores gamle oliefyr kunne vi aldrig vide, om det gik i stå midt om natten"

Da familien først kom i gang fik de blod på tanden, og nu har hele huset fået en omgang. Loftet er blevet isoleret, kælderloft er blevet isoleret nedefra og der er kommet nye vinduer. "Det er vild luksus, at vi ikke længere har kolde fødder og at vi kan varme huset op med grøn fjernvarme"

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Skift fra olie til fjernvarme
  • Nye vinduer
  • Isolering på loft og kælder

Fjernvarme
Fjernvarme er den mest anvendte opvarmningsform af alle boliger i Danmark. Den moderne teknologi gør det muligt for fjernvarmen at benytte flere former for brændsel til at producere varmt vand med - med stor fokus på energieffektivitet, miljøhensyn og økonomisk drift.

Fjernvarme er en nem, billig og miljørigtig måde at opvarme boliger på. ZEROboligs energivejleder opfordrer alle, som har mulighed for det, at tilkoble sig fjernvarmenettet.

Isolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er tjent hjem på få år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med isolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, herunder hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus, og om et eventuelt nyt materiale passer til huset.

19. december 2014

Store besparelser i parcelhusetFamilien skrottede et gammelt oliefyr til fordel for fjernvarme, og gik fra en varmeregning på 2.000 kr. i måneden, til en varmeregning på 2.000 i kvartalet.

Besparelserne på konverteringen har betydet, at der har været råd til at købe en lille ny bil.

Efterfølgende har familien også isoleret og fået nye vinduer, og forventer derfor endnu større besparelser i den kommende vinter.

Parcelhuset i GråstenDe nye vinder giver huset en bedre komfort, bedre økonomi og et smukkere hus

Fakta om huset

Gråsten
Parcelhus fra 1959
Boligareal 102 m2 + kælder

Cookiepolitik