Varmepumper


Varmepumper

Her kan du læse mere om de forskellige typer varmepumpee, og finde frem til den som passer til dit behov.

Der findes overordnet set tre typer varmepumper:

  • Luft til vand; til brugsvand og opvarmning af helårsbolig
  • Luft til luft; opvarmning af sommerhus eller som supplement i helårsbolig
  • Nærvarme; luft til vand varmepumpe som en abonnementsløsning
  • Jordvarme; jordvarme til brugsvand og opvarmning af helårsbolig

Det er vigtigt at varmepumpens ydeevne er tilpasset til boligen og det bestående centralvarmeanlæg. Her er det vigtigt at en fagmand / energivejleder besigtiger dit centralvarmeanlæg og foretager de nødvendige beregninger.

Luft til vand varmepumpen - en totalløsning

Luft til vand varmepumpen er en totalløsning. Det vil i praksis sige, at du med denne varmepumpe er sikret både rumopvarmning, samt varmt vand i badet og hanerne. Luft til vand varmepumpen er lidt mindre effektiv end jordvarmepumpen, men er til gengæld optimal til de boligejere, der ikke har så stort et grundareal eller, som af forskellige grunde, ikke ønsker at få gravet i haven. Derudover er den et billigere alternativ.

Luft til luft varmepumpen - den lette og billige løsning

Luft til luft varmepumpen er en langt mindre investering end andre former for varmepumper. Til gengæld kan luft til luft varmepumpen ikke opvarme brugsvand, som de andre former for varmepumper kan. Luft til luft varmepumpen benyttes typisk, hvor der ikke er centralvarme i huset eller til at opvarme fritids- og sommerhuse. Luft til luft varmepumpen bruger nemlig mindre strøm end elradiatorer, den kræver mindre arbejde og forurener mindre end brændeovne

Nærvarme

Flere virksomheder tilbyder i dag grøn varme baseret på varmepumpeteknologi – kaldet nærvarme.

Nærvarme er boligopvarmning på fjernvarmelignende vilkår, hvor virsomheden køber og installerer en varmepumpe (luft til vand) ved dit hus og påtager sig ansvaret for løbende drift og vedligehold. Som husejer betaler du en startpris, som inkluderer gennemgang og bortskaffelse af nuværende varmeinstallation, varmepumpe, indemodul og installation. Når varmepumpen er installeret betaler du kun for dit forbrug og et årligt abonnementsgebyr.

Du kan læse mere om nærvarmeløsningerne her:

Best Green

OK

Jordvarme

Hvis du er den heldige ejer af en bolig med tilhørende have, så er jordvarme et godt bud på en miljøvenlig og billig opvarmningsform, der kan tilpasses dit individuelle behov. En jordvarmepumpe henter energi i jorden, som derefter omdannes til varme og som kan bruges til at opvarme både hus og brugsvand. Med en jordvarmepumpe kan du spare mange penge på varmeregningen, samtidig med, at du kan mindske dit CO2-udslip med mindst 50% (sammenholdt med fx et oliefyr).

Jordvarmepumpen er en totalløsning, og kan altså modsat luft til luft varmepumpen, ikke kun kan opvarme rummene i dit hus, men også brugsvandet. Jordvarmepumpen er den dyreste af varmepumperne, men også den mest effektive. Desværre er det ikke alle der kan få glæde af en jordvarmepumpe, da dette kræver et forholdsvis stort areal i haven, hvor der kan graves slanger ned.

Fakta om varmepumper

På Energistyrelsens hjemmeside SPARenergi.dk kan du finde flere fakta om varmepumper.
TRYK HER

 

Den gamle olietank


Når den gamle olietank skal skrottes, er det vigtigt at anmelde dette til Sønderborg Kommune.
Læs mere om anmeldelse af olietank her

Støjberegner

En varmepumpe kan være en god løsning, hvis du vil spare på energien. Hvis du har besluttet dig for at installere en luft-vand-varmepumpe, bør du finde en hensigtsmæssig placering af den udvendige del af varmepumpen for at undgå unødige støjgener for dig selv og dine omgivelser.

Læs mere om varmepumper og støjgener HER

Cookiepolitik