ZERObutik - Butik

Hvorfor blive ZERObutik?

Profilér din butik over kunderne og gør en aktiv indsats for klimaet.

Allerede nu møder kunder, turister og besøgende i Nordborg, Gråsten, Guderup, Sønderborg og resten af kommunen Sønderborg-områdets eget ZERObutik-mærke i butiksruderne, og interessen for at gøre grønne indkøb er kun stigende.

ZERObutik er fremtidens og nutidens klimamærke som viser, at din butik er en del af Sønderborgs ProjectZero – visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029.

Målet er at få så mange butikker som muligt med som ZERObutikker. Butikkerne skal være udstillingsvindue for områdets indsats på klimaområdet, og med butikkernes klimaindsats vil kunder og besøgende blive mindet om, at her i området gør vi en forskel.

Som ZERObutik indgår man i et stærkt og højt profileret netværk, der også inkluderer toneangivende virksomheder i ZEROcompany programmet.

Hvordan bliver vi ZERObutik?

Man kan blive ZERObutik, hvis man sætter fokus på grønne løsninger og deri gemmen foretager udskiftninger og renoveringer til fordel for klimaet. Dette kan eksempelvis være at have LED-belysning i hele butikken.

”Vi vil gerne være en frontløber for Sønderborgs ProjectZero vision. Vi vil være en del af fællesskabet, ved at spare så meget som muligt, derudover tænker vi meget på naturen og miljøet,” fortæller butikschet Lisbeth Ganderup fra Helsam Jernbanegade

Mange butikker har allerede gennemført væsentlige grønne udskiftninger og valg, som i både gavner butikken selv og klimaet.

Hvordan foregår det?

ZERObutik er et pointbaseret system, hvor butikkerne opnår et antal point ud fra, hvilke investeringer, butikken har foretaget. Disse investeringer giver et samlet antal point, der udløser et diplom efter den graduerede skala.

I ZERObutik er der 6 indsatsområder:

  • Belysning (10 point)
  • Affald (10 point)
  • Varmekilde (20 point)
  • Bygning (15 point)
  • Energistyring (15 point)
  • Vedvarende Energi (VE) (25 point)

Hvad kræves der?

For at blive ZERObutik skal I:

  • Have gennemført investeringer, som minimum udløser 10 point i én af de 6 ovenstående indsatsområder.
  • Kontakte ProjectZero med et ønske om at få scoret butikken.  

Hvis I allerede har foretaget investeringer, som resluterer i minimum 10 eller mere,  kan I blive ZERObutik med det samme.

Se her, hvilke butikker, der er ZERObutikker

Vil I være ZERObutik?

Så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

 

Hent ZERObutikfolderen

Cookiepolitik