ZERObutik

Hvorfor blive ZERObutik?

Profilér dig over for kunderne og gør en aktiv indsats for klimaet.

Allerede nu møder kunder, turister og besøgende i Nordborg, Gråsten, Guderup, Sønderborg og resten af kommunen Sønderborg-områdets eget grønne klimamærke i butiksruderne, og interessen for at gøre grønne indkøb er kun stigende.

ZERObutik er fremtidens klimamærkeMålet er at få så mange butikker som muligt med som ZERObutikker. Butikkerne skal være udstillingsvindue for områdets indsats på klimaområdet, og med butikkernes klimaindsats vil kunder og besøgende blive mindet om, at her i området gør vi en forskel.

Som ZERObutik indgår din butik i et stærkt og højt profileret netværk, der også inkluderer toneangivende virksomheder i ZEROcompany programmet.

Hvordan bliver vi ZERObutik?

Man kan blive ZERObutik, hvis man sætter fokus på energiforbruget og gennemfører udskiftninger og renoveringer til fordel for klimaet, og kan dokumentere en reduktion i energiforbruget på mindst 10 %. Dem er der mange af.

"Butikker har naturligt nok fokus på kunderne og det gode salg, men overser ofte energiudgifterne. Her findes der ofte muligheder for store besparelser ved at udskifte udstyr," fortæller energikonsulent Johannes Schmidt fra SE.

88 butikker har allerede gennemført væsentlige energibesparelser fra 10 % til over 40 % og er derfor blevet udnævnt til områdets første ZERObutikker. Flere butikker er i gang med yderligere indsatser.

"Alle butikker bør gå med på det her. Lad os gøre de kloge klimaindsatser sammen. Det er nemt at spare penge hurtigt og samtidig vise klimahensyn. Vi har ikke råd til at lade være", fortæller Christian Petersen fra Click i Sønderborg. Han har selv sparet 15 % på energiregningen.

Hvad kræves der?

For at blive ZERObutik skal I
  • Udpege en energiansvarlig i butikken, som sætter spot på energiforbruget.

  • Gennemføre de energirigtige udskiftninger og renoveringer, der er nødvendige for at sikre en reduktion i energiforbruget på mindst 10 %.

  • Dokumentere, at I har gennemført energibesparelserne.

  • Være villige til at offentliggøre jeres indsatser og besparelser på www.ProjectZero.dk til inspiration for andre butikker.

Hvis I allerede nu kan dokumentere en energibesparelse på 10 % eller mere i det seneste år og vil fortsætte indsatsen, kan I blive ZERObutik med det samme.

Kontakt ProjectZero-sekretariatet på post@projectzero.dk eller ved at ringe på tlf +45 3840 5425.

Vil I være ZERObutik?

Kontakt ProjectZero-sekretariatet på post@projectzero.dk eller ved at ringe på tlf +45 3840 5425.

Cookiepolitik