Samkørsel

Mange borgere har behov for at bruge deres egen bil hver dag, men ofte sidder der kun en person i bilen. Det betyder flere biler på vejene og en øget CO2-udledning.

Samkørsel gør det muligt at fylde bilen med passagerer, som skal samme vej som en selv – eller en del af strækningen. I Danmark kender vi særligt samkørsel gennem konceptet GoMore. De forskellige samkørselskoncepter gør det muligt at reducere omkostningerne per kørt km, så man opnår et bidrag drift af bilen.

Men samkørsel behøver ikke kun at være over lange distancer, det kan også være, når man kører sammen med kollegerne på arbejde.

Samkørsel kan arrangeres på flere forskellige måder. Det vigtigste er dog at tænke det ind i hverdagen.

Nedenfor er der givet eksempler på, hvordan samkørsel kan anvendes i hverdagen: 

Hente/bringe børn og unge til fritidsaktiviteter
I stedet for at flere forældre kører hver deres barn til gymnastik en mandag aften, kan man aftale med de andre forældre, at man skiftes til at hente og bringe.

Kørsel til/fra arbejde
Ofte bor mennesker, der arbejder sammen i de samme byer. Derfor kan man med fordel aftale med kollegaen, der bor nede på hjørnet, at man kører sammen til og fra arbejde. Det kan selvfølgelig også gøres ved at samle kolleger op på vej til jobbet.

Kørsel i arbejdstiden
Deltager flere kolleger i samme møder uden for huset, er det oftest en fordel at køre sammen.

Samkørsel kan arrangeres på flere forskellige måder. Det vigtigste er dog at tænke det ind i hverdagen.
Nedenfor er vist et par eksempler for hvordan dette kan gøres og opfylde den enkelte bilists behov.

Hente/bringe børn og unge til fritidsaktiviteter
I stedet for at tre forældre kører hver deres barn til gymnastik mandag aften kl 19, kan der indgås en aftale med de andre forældre om at man skiftes til at hente og bringe. Det lyder enkelt, hvilket det også er. Udfordringen er bare at de fleste har rigtigt travlt og derfor ikke tænker samkørsel ind i hverdagen.

Kørsel til/fra arbejde
Ofte bor de mennesker der arbejder sammen i de samme byer. Dermed kunne man med fordel aftale med kollegaen der bor nede på hjørnet at man kører sammen til og fra arbejde. Det kan selvfølgelig også gøres ved at samle en person op på vejen.

Kørsel i arbejdstiden
Ved møder der holdes ude af huset, med deltagelse fra en eller flere kollegaer vil det ofte være en fordel at køre sammen til disse møder.

Kørsel på tværs af landet
www.Gomore.dk kan man arrangere et lift til og fra forskellige lokationer. Man kan både tilbyde og få et lift. Personerne der tilbyder liftene skal opgive hvilken bil de kører i, hvor mange man kan have med og hvad prisen er for liftet. Ofte kan man finde lift fra Sønderborg - København for 150 kr.

- See more at: http://www.projectzero.dk/Default.aspx?ID=93956&Purge=True#sthash.0KJ2pOFZ.dpuf

Samkørselsordninger

Herunder finder du forskellige samkørselsmuligheder:

GoMore

Pendlernet

Samkørsel

Cookiepolitik