Delebiler

Delebiler er en ordning, hvor flere personer deler adgangen til en eller flere biler.

Betalingen for en delebilsordning kan foregå på flere måder. Det kan ske via et månedligt abonnement, hvor man har adgang til bilen i et bestemt antal timer. Der er også delebilsordninger, hvor der betales i forhold til, hvor mange kilometer eller antal minutter der køres i bilen.

Delebiler kan være god løsning, hvis der kun er brug for en bil lejlighedsvis. En delebil vil derfor ikke være optimal, hvis der skal pendles til og fra arbejde hver dag.  

Der kan være mange penge at spare med en delebil, hvis bilen hjemme i garagen ofte holder stille – for uanset om bilen er i brug eller holder stille, skal der forsat betales forsikring, vægtafgift, værditab og vedligeholdelse.

Delebiler er en vigtig del af den grønne transportstrategi, og derfor arbejdes der på udbredelsen af delebiler i hele Sønderborg-området.

I Sønderborg-området fik vi den første delebilsordning med elbiler i 2016, og siden er der kommet flere til.

Fordele ved delebiler

1. Større rådighedsbeløb (du betaler kun, når du bruger bilen)
2. Forsikring er inkl. i prisen
3. Ingen uforudsete værkstedsregninger
4. Mulighed for at benytte udbyders biler overalt i DK
5. Vælge den bil, der passer til behovet.

Hvad er en delebilsordning?

En delebilsordning er kendetegnet ved, at flere har adgang til den samme bil, uden at de ejer bilen. Udover den tid brugerne anvender bilen, betaler de kun et fast kontingent, som bidrager til betalingen af de faste omkostninger. 

Delebiler er en fordel for borgere, som kun lejlighedsvis har behov for en bil. Det vil sige, at delebiler ikke henvender sig til pendlere eller borgere, som skal ud på længere ture.

Cookiepolitik