ZEROlejer

Som lejer har du mulighed for at gå i dialog med din udlejer om energiforbedringer. Der er stor forskel på, hvordan lejerinddragelsen foregår i boligforeninger og hos en private udlejere.

 

Boligforeninger

Bor du i boligforening, kan du stille forslag til energibesparelser på afdelingsmøder, og du har indflydelse på renoveringer, der skal igangsættes. Beboerdemokratiet giver dig mulighed for at tage stilling og være med til at beslutte, om der skal igangsættes energirenoveringer i din afdeling.

Du kan altid kontakte administrationen i din boligforening og høre om, hvilke planer der er for den afdeling, du bor i.

Private udlejere

Når du bor til leje hos en privat udlejer, er der forskellige muligheder for at gå i dialog med din udlejer. Hvis det er en større ejendom, kan der være valgt en beboerrepræsentation for ejendommen, som du kan henvende dig til, hvis du har forslag eller ønsker til energirenoveringer.

Hvis der ikke er en beboerrepræsentant for ejendommen, kan du kontakte din udlejer direkte for at høre om mulighederne for energirenoveringer.

Den gode dialog om muligheder og løsninger er nøglen i enhver energirenovering og i samarbejdet imellem lejer og udlejer.   

Én ting, du kan gøre allerede idag

Én ting du kan gøre, helt uden at involvere din udlejer, er at ændre din adfærd en smule – så kan du nemlig spare penge på energiregningen! Det er især dit elforbrug, du kan gøre noget ved uden at give afkald på komforten.

Stræb efter 1.000 kWh om året pr. person ved at slukke det, du ikke bruger. Køb elsparende produkter, når du køber nyt og bliv mere bevidst om dine vaner:

  • Tjek hvor meget strøm du bruger. Ligger din bolig i SE's forsyningsområde kan du tjekke forbruget på www.norlys.dk/minside
  • Tilslut alle elektriske apparater til elspareskinner og sluk, når apparaterne ikke bruges. På den måde er du sikker på, at der ikke er et standby-forbrug.

Cookiepolitik