Varmepumper

Fra 2016 er det ikke længere muligt at installere oliefyr, hvis du bor i et område, hvor der er adgang til fjernvarme. Men bor du ikke i et fjernvarmeområde, er der flere grønne alternativer til opvarmning af din bolig, f.eks. varmepumper eller jordvarme. Men hvilken opvarmingsform passer bedst til din bolig?

Her på siden kan du læse mere om de forskellige typer varmepumper, og finde frem til den som passer bedst til dit behov.

 

Der findes overordnet set tre typer varmepumper:

Luft til vand; til brugsvand og opvarmning af helårsbolig

Jordvarme; til brugsvand og opvarmning af helårsbolig

Luft til luft; opvarmning af sommerhus eller som supplement til helårsbolig

 

Det er vigtigt at varmepumpens ydeevne er tilpasset til boligen og det bestående centralvarmeanlæg. Her er det vigtigt at en fagmand/energivejleder besigtiger dit centralvarmeanlæg og foretager de nødvendige beregninger.

Skrot oliefyret

Når den gamle olietank skal skrottes, er det vigtigt at melde det til Sønderborg Kommune:
Læs mere om anmeldelse af olietank her

Husk BBR

Husk, at registrere din nye varmepumpe i BBR, du kan spare ca. 3.500 kr. om året, ved at registrere din primære opvarmingsform som el. På denne måde får du den lavere elvarmeafgift for den del af dit forbrug som overstiger 4000 kWh. Sønderborg Kommunes afdeling Byg og Bolig kan hjælpe dig med at registrere din varmepumpe i BBR.

Vælg den rigtige varmepumpeHvis du opvarmer dit hus med olie eller el, er en effektiv varmepumpe et godt alternativ. Men det kan blive dyrt, hvis du vælger den forkerte model.

Læs mere her om varmepumper

Cookiepolitik