Luft til Luft varmepumpe

- den lette og billige løsning

Luft-luft varmepumpen er en langt mindre investering end andre former for varmepumper. Til gengæld kan luft-luft varmepumpen ikke opvarme brugsvand, som de andre former for varmepumper kan. Luft-luft varmepumpen benyttes typisk, hvor der ikke er centralvarme i huset eller til at opvarme fritids- og sommerhuse. Luft-luft varmepumpen bruger nemlig mindre strøm end el radiatorer, den kræver mindre arbejde og forurener mindre end brændeovne.

Sådan bruger du varmepumpen

Varmepumpen er en ideel varmeform til de fleste feriehuse. Varmepumpen kan lave billig varme i din feriebolig, op til 3 gange så effektiv som en el-radiator. Derudover skaber varmepumpen cirkulation, så du reducerer indvendig kondens. Sørg derfor for at bruge varmepumpen til at varme op med, fremfor el-radiatorer eller el-gulvvarme. Gode råd:

  • Hvis varmepumpen er slukket ved ankomst, tænd da med det samme, hvis du ønsker varme på huset.
  • Sørg for at bruge den rette funktion. Er der en sol på fjernbetjening betyder det opvarmning, og iskrystal betyder køling. Auto kan både være køling og opvarmning, alt efter den ønskede temperatur.
  • Har du anden opvarmning tændt som f.eks. brændeovn, sørg da for at varmepumpen står på opvarmning, da den ellers vil begynde at køle.
  • Pas generelt på køling – det kan blive dyrt.
  • Varmepumpen bruger ikke strøm når den er slukket på fjernbetjeningen, så sluk aldrig på kontakten, da ejer skal kunne fjernstyre varmepumpen hjemmefra.

Læs mere her

På Energistyrelsens hjemmeside kan du blive klogere på luft-luft varmepumper – klik her 

Cookiepolitik