Varmekilde

Der er penge at spare ved at skifte sit oliefyr eller elvarme til en mere miljøvenlig og langtidsholdbar varmekilde. Men hvilken varmekilde passer bedst til din situation, og hvor meget kan du egentlig spare? 

På siden her kan du finde svar på, hvordan du finder frem til den bedste varmekilde til din bolig. 

Se hvilken varmekilde, som passer bedst til dig og din bolig: 

Fjernvarme

Som det første kan du undersøge, om du har mulighed for at få fjernvarme, der hvor du bor. Dette gør du ved at klikke og indtaste din adresse her: Se om du kan få fjernvarme.

Bor du i et område, hvor du har mulighed for at få fjernvarme, anbefaler vi, at du benytter dig af denne varmeløsning, da det er en driftsikker, bekvem og grøn varmeløsning. Du har mulighed for at læse mere omkring fjernvarme her.

Hvis du har mulighed for at få fjernvarme, er du velkommen til at kontakte Sønderborg-områdets fjernvarmeselskaber, her kan du også læse mere om dine fjernvarmemuligheder. Du finder kontaktinformation på fjernvarmeselskaberne her.

Hvis ikke du kan få fjernvarme
Bor du i et område, hvor du ikke har mulighed for at få fjernvarme , anbefaler vi, at du i stedet overvejer en luft til vand varmepumpe eller jordvarme.

Varmepumpe

Hvis ikke du kan få fjernvarme, så er en varmepumpe en nem, billig og miljøvenlig varmekilde, som er billigere og lettere at installere end jordvarme.

Hvilken varmepumpe du skal vælge, afhænger af boligen som skal opvarmes. 

En Luft til vand varmepumpe sikrer både opvarmning i husets rum, samt varmt vand i badet og hanerne, og egner sig derfor godt til helårshuse. 

En Luft til luft varmepumpe kan ikke opvarme brugsvand, og egner sig godt til eksempelvis et fritidshus. 

Jordvarme 

Hvis du ikke har mulighed for at få fjernvarme, så er jordvarme en billig, klimavenlig og driftsikker måde at opvarme hus og brugsvand. Jordvarme kan anlægges, hvis dit grundareal er stort nok, minimum 300 m2. 

Elvarme

Elvarme er en forholdvis dyr varmeløsning, medmindre boligen har mange solceller. Hvis boligen opvarmes af el, kan man med fordel supplere elvarmen med en billigere varmeløsning som eksempelvis en luft til luft varmepumpe. 

 

31. januar 2021

Spar på varmen

Tips til dig, der vil spare på varmen:

- Sænk temperaturen

- hold på varmen med isolering/nyere vinduer

- Sommerluk for varmen

Læs mere om, hvad du kan gøre 

 

Cookiepolitik