Tips og tricks

 

Du og din familie kan spare energi og bidrage til Sønderborgs ProjectZero på mange måder.

I det følgende finder du 3 nemme steps til at komme godt i gang:

Step 1

De nemmeste og billigste metoder er, at I skifter alle jeres lyspærer til LED og slukker for apparater, I ikke anvender. Dette gælder også den ekstra fryser eller køleskabet, som hver især bruger strøm svarerende til 5 kr. dagligt. Det gælder også om at slukke strømforsyninger og lade apparater, som I ikke anvender – på den måde kan elregningen måske reduceres med samlet 20-30%, uden at I skal foretage nævneværdige investeringer. Du kan på samme måde spare vand ved at være opmærksom på familiens vandforbrug.

Step 2

Sørg for at jeres hus er godt isoleret, så I ikke fyrer for gråspurvene. Det gælder både i hulmuren og på loftet. Kontakt en ZERObolig-håndværker eller dit byggemarked til at få råd om de rette løsninger, så der ikke opstår råd og svamp i bygningen som følge af forkert isolering.

Kontakt en ZERObolig-håndværker og få vejledning se listen her: ZEROhåndværker 

Step 3

En energirenovering sænker normalt ejendommens driftsudgifter til energi, skaber et bedre indeklima, styrker energimærket og gør det nemmere at sælge ejendommen. Man kan energirenovere, når man køber en ny bolig, eller når familien i anden forbindelse har behov for at bygge om eller bygge til eksisterende bolig.

Lad en energivejleder gennemgå boligen i samarbejde med jer og få en rapport, som beskriver fornuftige tiltag. Det skaber overblik over muligheder og udfordringer samt tryghed for valg af løsninger og økonomi. Har din bolig fået et energimærke kan du også gennem rapporten tilknyttet finde en energiplan med forslag til forbedringer, der giver overblik over hvad der kan gøres for at spare på energien.

Boligers energimærkning minder på den måde meget om de energimærker, vi kender fra vaskemaskiner, køleskabe og andre hårde hvidevarer.

Du kan finde en oversigt over energivejledere i nærheden her: Energivejleder

Du kan også blive inspireret af ProjectZeros nyhedsbreve, som indeholder inspirerende historier fra andre boligejeres indsatser. Klik her og tilmeld dig ZEROnyt.

 

Du kan finde en tjekliste til at gennemgå din bolig her.

Kontakt en ZEROhåndværker til dit projekt allerede i dag

31. januar 2021

Cookiepolitik