Tilskud og fradrag

Når du energirenoverer dit hjem eller skifter varmekilde, har du mulighed for at søge tilskud fra Bygningspuljen. Den dækker som udgangspunkt ca. 30 % af dine renoveringsudgifter, hvilket kan være ganske store tilskud. Tilskuddet beregnes på baggrund af det oplyste boligareal på BBR.

 

Bygningspuljen åbner i et nyt format i 2023

Du kan søge tilskud til energirenovering af din bolig eller til skift til varmepumpe.

Bygningspuljen bliver fremover opdelt så der bliver én pulje til varmepumper, som vi forventer åbner i første halvår 2023, og én til energirenoveringer, som forventes at åbne sidst på året jf. udmelding fra Energistyrelsen.  

Skal vi holde dig opdateret på, hvornår puljerne åbner, så tilmeld dig her

For at kunne søge om tilskud til energirenovering, skal der foreligge et gyldigt energimærke, og så skal bygningen være registreret som helårsbolig i BBR. Det er ligeledes afgørende at du ikke har igangsat renoveringen før du har fået tilsagn om tilskud.Energimærke er ikke nødvendigt ved ansøgning til varmepumpe.

Søg tilskud til:

 • Energirenovering, hvis boligen har energimærke E, F eller G
  • Isolering
  • Vinduer
  • Optimering af husets drift fx mekanisk ventilation
    
 • Skift til varmepumpe, hvis du bor uden for fjernvarmeområde
  • Luft til vand-varmepumpe
  • Jordvarmepumpe
  • Luft til vand- eller jordvarmepumpe i kombination med ventilationsanlæg.

Når du energirenoverer din bolig eller skifter varmekilde, bliver din boligs energimærke typisk en til to klasser bedre. Derigennem sparer du på energiregningen samtidigt med, at du bidrager til den grønne omstilling.

På Bygningspuljens åbningsdag vil vi være digitalt til rådighed, hvis du har brug for en hjælpende hånd med ansøgningen.

Ansøgningsguide:

Hvis du er fortrolig med digitale ansøgningsskemaer, så kan du allerede nu forberede din ansøgning ved, at læse denne guide

Se eller gense webinar fra Sparenergi vedr. bygningspuljen og hvad ud kan søge tilskud til (fra 2022)  

Følg også med på SparEnergi.dk/tilskud

 

Cookiepolitik