ZERObolig

ZERObolig fokuserer på at hjælpe Sønderborg-områdets ca. 18.600 boligejer-familier til at energirenovere deres boliger. 

ZERObolig fokuserer på at hjælpe Sønderborg-områdets ca.18.600 boligejer-familier til at energirenovere deres boliger. ZERObolig er udviklet i samarbejde med områdets håndværkere/byggemarkeder, pengeinstitutter, ejendomsmæglere og fjernvarmeselskaber. Udviklingen blev i 2010 – 2012 finansieret af bl.a. Fornyelsesfonden og Syddansk Vækstforum.

Siden 2010 er der gennemført knap 1.800 energivejledninger, etableret mere end 1.600 private solcelleanlæg og mere end 1.000 varmepumper i Sønderborg-området – og tallene vokser dag for dag.

Bliv inspireret af de mange eksempler på ZEROmap.

Du og din familie kan spare energi og bidrage til Sønderborgs ProjectZero på mange måder. I det efterfølgende finder du 3 nemme step til at komme godt i gang:

Step1

De nemmeste og billigste metoder er, at I skifter alle Jeres lyspærer til LED og slukker for apparater, I ikke anvender. Dette gælder også den ekstra fryser eller køleskab, som hver især bruger strøm svarerende til 5 kr dagligt. Det gælder også om at slukke strømforsyninger og ladeapparater, som I ikke anvender – på den måde kan elregningen måske reduceres med samlet 20-30%, uden at I skal foretage nævneværdige investeringer. Du kan på samme måde spare vand ved at være opmærksom på familiens vandforbrug.

Step 2

Sørg for at jeres hus er godt isoleret, så I ikke fyrer for gråspurvene. Det gælder både i hulmuren og på loftet. Kontakt en ZERObolig-håndværker eller dit byggemarked til at få råd om de rette løsninger, så der ikke opstår råd og svamp i bygningen som følge af forkert isolering.

Kontakt en ZERObolig-håndværker og få vejledning.

Step3

En energirenovering sænker normalt ejendommens driftsudgifter til energi, skaber et bedre indeklima, styrker energimærket og gør det nemmere at sælge ejendommen. Man kan energirenovere, når man køber en ny bolig, eller når familien i anden forbindelse har behov for at bygge om eller bygge til eksisterende bolig.

Lad ZERObolig´s uvildige energivejleder gennemgå boligen i samarbejde med familien og få samtidig en kortfattet rapport, som beskriver de fornuftige tiltag. Det skaber overblik over muligheder og udfordringer samt tryghed for valg af løsninger og økonomi. Områdets pengeinstitutter bakker op med attraktive lån, og ZERObolig-håndværkerne har de nødvendige energitekniske kompetencer.   

Bestil en energivejledning.

Du kan også blive inspireret af ProjectZeros nyhedsbreve, som indeholder inspirerende historier fra andre boligejeres indsatser. Klik her og bestil et gratis abonnement på ZEROnyt.

ProjectZero og lokale partnere udvikler løbende ZERObolig og lancerer i efteråret 2017 en serie renoveringspakke-løsninger, som gør det nemt for parcelhusejere at beslutte de nødvendige indsatser sammen med ZERObolig-håndværkere, pengeinstituttet m.v.

Udskiftning af oliefyret

Som en del af ZERObolig er der udarbejdet en særlig kampagne, Fix din varmkilde, som igennem informationsaftener sætter fokus på udskiftning af oliefyrene, til grønnere alternativer i landdistrikterne.

Cookiepolitik