ZERObolig

ZERObolig fokuserer på at hjælpe Sønderborg-områdets ca. 18.600 boligejer-familier til at energirenovere deres boliger. 

ZERObolig fokuserer på at hjælpe Sønderborg-områdets ca. 18.600 boligejer-familier til at energirenovere deres boliger.

ZERObolig fokuserer på at hjælpe Sønderborg-områdets ca.18.600 boligejer-familier til at energirenovere deres boliger. ZERObolig er udviklet i samarbejde med områdets håndværkere/byggemarkeder, pengeinstitutter, ejendomsmæglere og fjernvarmeselskaber.

Siden 2010 er der gennemført knap 1.800 energivejledninger, etableret mere end 1.600 private solcelleanlæg og mere end 1.000 varmepumper i Sønderborg-området – og tallene vokser dag for dag.

Sønderborg fortsætter rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 med 50 konkrete handlinger, som skal gennemføres inden 2025, som beskrevet i Roadmap2025.

Boligejerne skal implementere fjernvarme, varmepumper og grøn strøm for at fremtidssikre den lokale, grønne omstilling.

ProjectZero-visionen gør Sønderborg til frontløber på klimaområdet og er med til at styrke områdets omdømme, regionalt, nationalt og internationalt. Siden 2007 er Sønderborg-områdets CO2 udledning reduceret med 38,3 % og energiforbruget med 13,8 %.

 

Hvad kan du gøre?

Du og din familie kan spare energi og bidrage til Sønderborgs ProjectZero på mange måder. I det følgende finder du 3 nemme step til at komme godt i gang:

Step 1

De nemmeste og billigste metoder er, at I skifter alle jeres lyspærer til LED og slukker for apparater, I ikke anvender. Dette gælder også den ekstra fryser eller køleskabet, som hver især bruger strøm svarerende til 5 kr. dagligt. Det gælder også om at slukke strømforsyninger og lade apparater, som I ikke anvender – på den måde kan elregningen måske reduceres med samlet 20-30%, uden at I skal foretage nævneværdige investeringer. Du kan på samme måde spare vand ved at være opmærksom på familiens vandforbrug.

Step 2

Sørg for at jeres hus er godt isoleret, så I ikke fyrer for gråspurvene. Det gælder både i hulmuren og på loftet. Kontakt en ZERObolig-håndværker eller dit byggemarked til at få råd om de rette løsninger, så der ikke opstår råd og svamp i bygningen som følge af forkert isolering.

Kontakt en ZERObolig-håndværker og få vejledning se listen her: ZEROhåndværker 

Step 3

En energirenovering sænker normalt ejendommens driftsudgifter til energi, skaber et bedre indeklima, styrker energimærket og gør det nemmere at sælge ejendommen. Man kan energirenovere, når man køber en ny bolig, eller når familien i anden forbindelse har behov for at bygge om eller bygge til eksisterende bolig.

Lad en energivejleder gennemgå boligen i samarbejde med jer og få en rapport, som beskriver fornuftige tiltag. Det skaber overblik over muligheder og udfordringer samt tryghed for valg af løsninger og økonomi. Har din bolig fået et energimærke kan du også gennem rapporten tilknyttet finde en energiplan med forslag til forbedringer, der giver overblik over hvad der kan gøres for at spare på energien.

Boligers energimærkning minder på den måde meget om de energimærker, vi kender fra vaskemaskiner, køleskabe og andre hårde hvidevarer.

Du kan finde en oversigt over energivejledere i nærheden her: Energivejleder

Du kan også blive inspireret af ProjectZeros nyhedsbreve, som indeholder inspirerende historier fra andre boligejeres indsatser. Klik her og tilmeld dig ZEROnyt.

 

Den gode byggeproces

Lige meget om man energirenoverer eller udfører andre former for om- eller tilbygninger, så er det vigtigt at have styr på byggeprocessen. I sidste ende er det dig som husejer, som står med ansvaret – derfor er det vigtigt med grundigt forarbejde og klare aftaler. Hvis du følger vejledningen, som er beskrevet her, er du hjulpet godt på vej gennem dit byggeprojekt.

Den gode byggeproces er et resultat af et tværgående LEANprojekt, hvor håndværkere, rådgivere og kommunen har gjort det nemt at påbegynde energirenovering.

Inspiration

Tre film med et glimt i øjet sætter fokus på værdien af energiløsninger fra tre perspektiver - husejerens, håndværkerens… og husets eget

Familiens perspektiv:

Husets perspektiv:

Håndværkerens perspektiv:

Spar energi

Når du bruger mindre energi i dit hjem, er du med til at belaste vores klima mindre. Energiforbruget i boliger udgør næsten 40 % af det samlede energiforbrug i Danmark. Hvis vi skal nå målet om et CO2 neutralt Sønderborg-område i 2029, spiller boliger en vigtig rolle i den grønne omstilling. At energirenovere boligen og få en grøn opvarmningskilde er noget af det, du og din familie kan gøre for klimaet og den grønne omstilling.

Find inspiration

Mangler du inspiration til hvordan du renoverer med omtanke for boligens egne præmisser?

I bygningsguiden har SparEnergi samlet viden om de mest almindelige hustyper i Danmark – her kan du få overblik over hvordan du opnår en bedre bolig, der både er energieffektiv, har godt indeklima og er tidssvarende. Se mere her. SparEnergi 

Cookiepolitik