CO2-beregner

Introduktion til beregneren:

Klimaforandringerne er ikke til at komme udenom længere og i de senere år er det kun blevet tydeligere at der skal handles omgående for at redde Jorden. Vi har for første gang set et nationalt Parliament officielt erklære, at kloden er i undtagelsestilstand på grund af klimaforandringerne. Hvert år rammes kloden af jordens overforbrugsdag, den dag i et kalenderår, hvor det er beregnet, at Jordens befolkning har forbrugt den mængde ressourcer, som planeten kan gendanne på et år. I 2019 var denne dag, kun 6 måneder inde i kalenderåret, allerede den 29. juli. Og vi bruger derved flere kloder end den ene vi har til rådighed hvert år.

Men hvad kan du gøre for klimaet? Det kan være svært at overskue hvordan du og din familie kan være en ven af klimaet. Men vidste du, at vores energiforbrug i boliger udgør næsten 40% af det samlede energiforbrug i Danmark? At energirenovere boligen og få en grøn opvarmningskilde er noget af det, du og din familie kan gøre for klimaet og den grønne omstilling.

Med ProjectZeros CO2 beregner kan du få et overblik over dit energiforbrug og hvor meget din bolig udleder af CO2. Du kan bruge beregneren til at sammenligne forskellige år og dermed få en udviklingskurve for dit CO2 aftryk på energiforbrug.

Bemærk at CO2 beregneren er vejledende og ikke nødvendigvis giver fuldt overblik over hvor meget CO2 du og din familie udleder, dine mad- og transportvaner er f.eks. ikke medregnet i denne beregner og de kan have stor indflydelse på dit CO2 aftryk. CO2 beregneren er tiltænkt som et redskab hvor du kan få overblik over din families energiforbrug i hjemmet. Der tages forbehold for tastefejl.

 

Download CO2-beregneren hér

 

Er du interesseret i at prøve kræfter med andre CO2 beregnere, kan du i nedenstående liste finde andre beregnere at gå på opdagelse i:

 

Med TV2’s CO2 beregner kan du regne dit CO2 aftryk ud, denne beregner kigger på dine valg omkring mad, bolig, transport og forbrug.

Prøv beregneren her

 

På Ren Sti’s hjemmeside kan du beregne dit personlige eller din families månedlige CO2 udledning, ved at besvare spørgsmål relateret til dit forbrug.

Prøv beregneren her

 

På Uni Levers hjemmeside kan du beregne dine madvarer og retters CO2 aftryk.

Prøv beregneren her

Cookiepolitik