Kom godt i gang med at energirenovere din bolig

Det er altid en god ide at energioptimere din bolig, og med små energirenoveringer kan du, for et mindre beløb, forholdsvis enkelt spare på energien og opnå besparelser på varmeregningen. 

Af ProjectZero

Der er mange gode grunde til at energirenovere din bolig og energioptimering er en af dem. Ved små energirenoveringer kan du opnå besparelser på varmeregningen, og du får samtidig et bedre indeklima. 

Din guide til små energirenoveringer 

Små energirenoveringer omfatter energioptimeringer, som du nemt og hurtigt kan foretage, og som ikke er lige så omfattende som de store energirenoveringer fx skift af tag. De mindre energirenoveringer kan du igangsætte for forholdsvis små midler, og er du lidt fiks på fingrene, kan du måske også selv udføre nogle af dem, hvilket vil give dig endnu en besparelse. 

Læs guiden her og se hvor du kan foretage små energibesparende renoveringer i dit hjem.

Gennemgå din bolig 

Loftisolering

Hvor meget loftisolering har du på loftet? I boliger med loftsrum er det enkelt at se laget af isolering. Det mindste varmetab, og derved varmebesparelse, opnår du ved 400 mm loftisoleringen. Udover at holde på varmen så giver et isoleret loft også et behageligt indeklima i boligen. Efterisolerer du loftet, så tjek i samme ombæring også om din loftlem er isoleret og tæt. 

Utætte vinduer 

Trækker det ind ved dine vinduer? Hvis dine vinduer er utætte, kan det koste på varmeregningen. Hvis du ikke har økonomi til at udskifte vinduerne, så anbefaler vi, at du tjekker vinduernes tætningslister. Tætningslister er enkle at skifte. Find evt. en video online, der viser, hvordan du gør eller spørg i dit byggemarked. 

Test om dine vinduer er utætte

Rørisolering 

Det kan næsten altid betale sig at efterisolere rør i ikke opvarmede rum som eksempelvis bryggers, kælder, loft og skunk. Til at isolere dine rør kan du benytte mineraluld eller forskellige skumbaserede produkter – produkterne fås i mål lige til at vikle omkring røret. Er rørene i din bolig til at komme til, er det en opgave, som man ofte selv kan udføre. 

Skift gamle termostater 

Nye termostater reagerer hurtigt på varmeskift og sikrer en jævn varme i din bolig. Gennemgå derfor radiatorventiler i din bolig og udskift dem, der er af ældre dato, eller som ikke har termostatstyring. 

Har du mod på at gå i gang med en mindre energirenovering, eller har du allerede energirenoveret?

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du enten skal til og i gang eller allerede har været i gang med at energirenovere din bolig, og vil du gerne fortælle andre om dine erfaringer med det? Kontakt ProjectZero på post@projectzero.dk eller telefon: 31 68 30 90

1. marts 2023

Overvejer du en større energirenovering af din bolig?

Læs mere her

Søg rådgivning

Find information på Sparenergi.dk eller på Bolius.dk, hvor der findes videobeskrivelser af, hvordan man udfører mindre energirenoveringer som nævnt i artiklen. 

Boligens værdi

Energirenoveringer kan have betydning for din boligs værdi ved et evt. salg. Godt isolerede huse har et mindre varmeforbrug.

Hold dig opdateret omkring tilskudspulje

Vi skriver til dig når om tilskudspuljer, energibesparelser og energirenoveringer af boligen - tilmeld dig her

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort - se mere via linket.

Cookiepolitik