Knap 200 borgere snakkede solceller og vindmøller

Mandag aften delte borgere fra alle hjørner af kommunen deres bekymringer samt input til muligheder og prioriteringer i forbindelse med kommunens forslag til 14 placeringer af nye solcelleparker og vindmøller. Alle input bliver taget med videre, og borgerne kan se frem til flere invitationer. 

Af Malene Lemann
 

Klimaudfordringerne er et fælles problem, som vi også skal løse i fællesskab.

Det er vi i Sønderborgområdet et godt eksempel på. Med ProjectZero gav områdets borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, forsyningsselskaber og kommunen allerede for 15 år siden hinanden håndslag på et ambitiøst klimamål om at gøre vores energisystem CO2 neutralt i 2029.

Sidste år indgik regeringen en klimaaftale, der betyder, at vi i Danmark skal opnå firedobling af vedvarende energi på land inden 2030, så vi bliver uafhængige af russisk gas. Det skal vi selvfølgelig også bidrage til i Sønderborg kommune

Derfor har Sønderborg Kommune peget på 14 områder som mulige placeringer til fremtidige solcelleparker og vindmøller, og det var dem, som borgerne mandag drøftede på et dialogmøde i SFS Hallen. 

Ofte vil kommuner i sådanne processer først invitere til borgermøde, når der er lavet et forslag til en konkret plan. Men i mandags blev borgerne altså inviteret med ombord, inden forslagene bliver mere konkrete, og kommunen vil kigge på alle borgernes input i den videre proces, lovede borgmester Erik Lauritzen på mødet.

- Det er vores absolutte mening, at der skal køre en ordentlig proces. Det betyder ikke, at alle får ret, men det er vigtigt, at alle bliver inddraget. Og vi kommer også til at snakke om, hvordan vi lokalt får økonomisk gavn og udbytte af anlæggene. Det er jo ingen hemmelighed, at projektmagerne er til for at tjene penge, men vi vil også have glæde af det, sagde borgmesteren.

Der vil blive indkaldt til flere borgermøder, efterhånden som processen skrider frem.

Se de områder, der lige nu er forslag om her

 

 

14. marts 2023

Cookiepolitik