Potentielle fjernvarmeområder undersøges for seks byer på Nordals

Sønderborg Forsyning indleder i næste uge borgermøder med henblik på at udrulle fjernvarmen til seks byer på Nordals. Det er indbyggerne i Oksbøl, Broballe, Mjels, Stevning, Dyndved og Elstrup på Nordals der, hvis opbakningen er stor nok, kan få forsynet deres bolig med grøn stabil fjernvarme. Bor du i et af de områder, kan du høre mere på de kommende infomøder, hvor du udover Sønderborg Forsyning også kan møde ProjectZero. 

Af Anne Branderup

Foto af Sønderborg Forsyning

Vigtigt med stor tilslutning

For, at byerne kan blive til nye fjernvarmeområder, er det afgørende, at størstedelen af husstandene er med. Det er muligt at give sin positive tilkendegivelse allerede nu, hvilket i første omgang ikke er bindende, det kommer først senere i processen. Forhåndstilkendegivelsen skal ske inden den den 5. juni 2023. På borgermøderne vil Sønderborg Forsyning fortælle om, hvor stor en andel af husstande der skal til, for at det er muligt at komme videre med undersøgelserne.

Mød op og hør mere

Bor du i en af byerne, vil du snart modtage en invitation til infomøde i din by fra Sønderborg Forsyning. På infomødet vil du høre mere om fjernvarmen, og du har mulighed for at stille spørgsmål og afgive din forhåndstilkendegivelse.

Sønderborg Forsyning opfordrer til at deltage i mødet, uanset om du er afklaret omkring fjernvarme eller ej.

Infomøder – tid og sted

Der afholdes i alt fire infomøder. Har du ikke mulighed for at deltage i egen by, er du velkommen på et af de andre infomøder:

Stevning:

Stevning Kulturhus, Skolevænget 14 d. 23. feb. kl. 19:00

Dyndved:

Hos Martin Hansen, Dyndved Vestergade 3a, d. 28. feb. Kl. 18:00

Elstrup:

Elstrup Mølles Cafe, Fynshavvej 12, d. 8. marts kl. 19:00

Oksbøl/Broballe/Mjels:

Oksbøl Friskole, Spangsmosevej 45, d. 23. marts kl. 18:00

Efter infomøderne vil du også kunne møde Sønderborg Forsyning i deres infotrailer, som de stiller op mandag og tirsdag i byen, efter det afholdte infomøde uge forinden.

Bak op om fjernvarmen – den er grøn

Fjernvarme er grøn og bæredygtig varme i forhold til andre varmeforsyninger som eksempelvis gas. Det skyldes, at fjernvarmeproduktionen i Sønderborg Kommune hovedsageligt er baseret på grønne kilder som sol, flis, affald, halm og på sigt også overskudsvarme fra industrien. 

Sønderborg har et mål om at gøre energisystemet CO2-neutralt i 2029. For at nå det mål er det essentielt at tænke i effektiv energiudnyttelse, og her er fjernvarme en optimal varmekilde.

Fjernvarme er stabil varmeforsyning

Med fjernvarme er du sikret en stabil varmeforsyning uden grund til bekymringer om, hvorvidt den løber tør, eller om der kommer uforudsete regninger.

Forsyningsselskabet tilbyder fuld service på din fjernvarmeunit, så du behøver ikke frygte uforudsete udgifter til reparationer.

Fjernvarme er nemt at få og have

For at få fjernvarme skal du tilmelde dig via din fjernvarmeleverandørs hjemmeside eller kundeservice. Bor du på Nordals, er det Sønderborg Forsyning, bor du i Broager, er det Broager Fjernvarme, og i det øvrige af Sønderborg Kommune er det Sønderborg Varme, der er din leverandør.

Mere information

Sønderborg Forsyning kan kontaktes på tlf.: 88 43 53 00, hvis du gerne vil vide mere om den grønne og stabile fjernvarme. Du kan også udfylde formularen og blive kontaktet.  Læs også mere om fjernvarmen på Nordals på hjemmesiden sonfor.dk/fjernvarme.  

 

 

15. februar 2023

Fjernvarmen på Nordals fyrer med halm

Fjernvarmeanlægget på Nordals fyrer udelukkende med halm, hvilket har en kort CO2-cirkulationstid i forhold til andre brændsler så som kul, olie eller naturgas og vi kan dermed forsyne vores kunder med miljøvenlig fjernvarme.

Læs mere her

På Energistyrelsens hjemmeside kan du blive klogere på fjernvame - Klik her

Venter du på fjernvarmen?

Energirenoveringer kan effektivt give dig en besparelse på varmeregningen samt bedre komfort i hjemmet. 

Læs om både større og mindre energirenoveringer af din bolig her 

Grønne varmekilder buldrer frem

Har du skiftet varmekilde til fjernvarme (eller varmpumpe), så skal du huske at rette data i BBR. Det gør du nemt, enkelt og digitalt på bbr.dk 

Cookiepolitik