Nye grønne tilskudspuljer på vej til boligejere i 2023

Bygningspuljen lukkede ved udgangen af 2022, og gasafkoblingspuljen blev tømt på bare tre uger, da den åbnede 3. januar i år. Så hvordan ser mulighederne ud for dig som boligejer, hvis du er på udkig efter støtte til at energirenovere og skifte til grøn varme, så du kan spare på varmeregningen? Vi erfarer, at der er flere midler på vej til gasafkoblingspuljen, og at to nye puljer med støtte til hhv. energiforbedringer og varmepumper er på vej til boligejerne i 2023. 

Af Anne Branderup

200 millioner i tilskud til gasafkobling og fjernvarmepuljen

Gasfyrene i Danmark er i fuld gang med at blive udskiftet til fjernvarme og varmepumper.

Afkoblingsordningen er et af de værktøjer, som hjælper husstande af med gasfyret ved at fritage dem for den udgift, der ellers følger med en afkobling fra gasnettet. Fjernvarmepuljen giver fjernvarmeselskaber tilskud til udrulningen af fjernvarme i nye områder, så nye fjernvarmekunder får gavn af det den vej. Regeringen vil indenfor den kommende tid fremsætte forslag til, hvordan de 200 millioner kroner skal fordeles mellem puljerne. 

Nye støtteordninger til varmepumpe og energiforbedringer forventes at åbne i 2023 

Den 1. januar 2023 lukkede Energistyrelsen for Bygningspuljen, som blev etableret med Energiaftalen i 2018. Energistyrelsen foreslår i stedet at; Bygningspuljen opsplittes i to – en varmepumpepulje for tiltag på bygningens forsyning omfattende konvertering til varmepumpe til opvarmning af helårsboliger og en pulje for energiforbedringer vedrørende bygningens klimaskærm og drift.

Det betyder med andre ord, at vi forventer, at der kommer to separate puljer, du som boligejer kan søge tilskud fra:

  1. én der fokuserer på at konvertere opvarmningen fra olie- og gas til varmepumper.
  2. én der fokuserer på at energirenovere helårshuse, som har et højt energispild.

Energistyrelsen sender oplæg til støtteordninger i høring forud for offentliggørelsen af dem. Således er der allerede én høring i gang vedr. tilskud til individuelle varmepumper ved skrotning af olie-, træpille- eller gasfyr.

Det konkrete indhold i tilskudspuljen for varmepumper kendes ikke i alle detaljer, men her er hvad vi ved indtil nu:

  • Det forventes at der gives støtte til skrotning af olie-, træpille- eller gasfyr ved valg af varmepumpe
  • Det er gældende for helårshuse i områder, der ligger uden for fjernvarmeforsyningen. 
  • I 1. kvartal 2023 regner Energistyrelsen med at have en ny pulje klar til de borgere, der ønsker at søge tilskud til en varmepumpe. Det endnu ikke meddelt hvor meget støtte der kan ansøges om.

Støtteordning til energirenoveringer af helårsboliger er endnu ikke kommet i høring, men ProjectZero følger udviklingen og vi informerer om det, så snart vi ved mere.

Få besked når bygningspuljen åbner og når gasafkoblingspuljen genåbner

Ønsker du at holde dig opdateret omkring de forskellige støtteordninger, og hvornår de åbner, hvad de indeholder og så videre? Så klik på ikonet og udfyld dine informationer, og du bliver kontaktet, så snart vi ved mere. 

14. februar 2023

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret.

Tilskud

Se dine muligheder for tilskud her

Cookiepolitik