Alcumatic har fokus på klimadagsorden

Arbejdet omfatter blandt andet materialers miljøbelastning og genanvendelsesmuligheder, ligesom der undersøges potentialer for udnyttelse af overskudsvarme fra trykluftkompressorer.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Virksomheden, som er beliggende i Ragebøl, overfladebehandler, trykstøber og bearbejder aluminium og har derfor et relativt højt energiforbrug. Derfor er der også potentialer for at kunne reducere og genbruge energien.

Hos Alcumatic er der fokus på at kigge på materialernes miljøbelastning og genanvendelsesmuligheder. Specielt genanvendelsesmuligheder betyder noget for en virksomheds scope 3-regnskab og er ikke uvæsentligt, da aluminium kræver et meget højt energiforbrug, hvis der skal produceres nyt.

Yderligere er der fokus på levetiden gennem overfladebehandling og passivering, således det er mindre behov at producere nye elementer.

”Vi arbejder løbende med at forbedre vores egen klima- og miljøpåvirkning. Alle er i gang med en læringsproces, og vi arbejder på at skabe et overblik over, hvor vi er i dag, og hvor vi skal hen.”, fortæller Johannes Hyldgård Jakobsen, direktør, Alcumatic.

Overskudsvarme kan udnyttes

Helt konkret arbejdes der på at reducere trykluftforbruget og elforbruget. Trykluft er en af de store energislugere, hvis der er lækager. Derfor er den god idé er eftergå dette hyppigt. Samtidigt ligger der gode potentialer for at udnytte overskudsvarme fra trykluftkompressorer. Dette kan blandt andet bruges til at opvarme vand eller lignende.

Alcumatic er ISO14001-certificeret, hvorfor de med rette kan sige, at de arbejder systematisk med miljøstyring.

Alcumatic er et eksempel på en virksomhed i en energitung branche, som har fokup på at arbejde med klima, energi og miljø. 

15. februar 2023

 

Johannes Hyldgård Jakobsen, Direktør, Alcumatic A/S

Cookiepolitik