Når man ejer en Tesla, skal man være lidt glad for elektronik

Kaj sætter pris på elektroniske løsninger, og det skal man ifølge ham nok også gøre, hvis man skal trives med en Tesla. Han betegner den som bilernes iPhone, og familiens Tesla er da også børnenes favorit, når de skal ud at køre.

Af Louise Bjørklid Levinsen

 

Den kan det, de unge forventer af teknologien i dag. Det er nok også en generationsting, mener Kaj. Han synes, at har man to biler, bør den ene være en elbil… Vi har jo alle et ansvar i den grønne omstilling. 

Kaj betragter ikke sig selv om entusiast, men som pragmatiker, og han vidste med sig selv, at skulle han have en elbil, så skulle det være en Tesla. Man skal nok være lidt glad for teknologi – eller hvert fald ikke bange for det – hvis man anskaffer sig sådan en.

Brugervenlighed og komfort er nemlig afgørende kriterier for familien, der primært har brugt elbilen til og fra arbejdspladsen i Kolding. 

Man vænner sig lynhurtigt til ladestrukturen og ved hvor chargerne er, fortæller Kaj og begynder at opremse dem én efter én. Som elbilsejer vænner man sig til at planlægge og forberede sig.

Bil nummer to er en Volvo hybrid, der bruges til de lange eller mere spontane ture, der ifølge Kaj ikke udgør mere end 2 % af familiens samlede ture. Man skal jo købe bil efter det primære behov, og ikke efter de 5 årlige ture til tante Oda, konkluderer hanIkke desto mindre er han havnet i uplanlagte ture i familiens elbil, der gjorde, at han måtte lade undervejs. Noget Kaj fandt ganske uproblematisk. Man indtaster blot destinationen, så lægger bilen ruten omkring en charger og lader det, den skal bruge for at nå frem. Det tager ikke mere end 10 minutter.

Teslaen har familien haft i 2 år, og den lades hjemme på matriklen i Vester Sottrup et par gange i ugen.

Faktisk fik jeg ladeboksen. inden jeg fik bilen. Jeg faldt over en reklame for en ladepakke, de kom og satte den op, og sådan har det fungeret lige siden.

24. april 2023

Flere grønne biler på vejene

I 2022 er der sket en national stigning i antallet af grønne biler sammenlignet med 2021:  38% flere elbiler  25% flere plugin-hybridbiler   Kilde: bilstatistik.dk

Mange nye ladestandere på vej til Sønderborg-området i 2023


Klik på kortet for at hente i stort format

Cookiepolitik