Jeg skulle have gjort det for længe siden

Det er ikke få kilometer Morten tilbagelægger dagligt, når han træder ind på arbejdspladsen, som er en 77 kW ID.3 Volkswagen. Morten arbejder som flexchauffør og transporterer hver dag passagerer omkring 420 km. i elbilen.

Af Louise Bjørklid Levinsen

    

Jeg byttede min dieselbil ud med min elbil i efteråret 2021, fortæller Morten. Privatbilen, en benzinbil, holder som oftest i garagen, men udlejes også som delebil på GoMore.

På papiret kan elbilen køre 550 km. Ladning foregår på matriklen på Rojumvej i nattetimerne, og så klatlades der i løbet af dagen. 

Man lærer jo hvor laderne befinder sig, beretter Morten, der mentalt noterer sig, hvor der er laderer , da ikke alle er på de digitale ladekort.

Morten går ikke ubetinget op i den grønne omstilling, men havde et økonomisk rationale i forhold til konverteringen til elbil. Dog vender han, ifølge ham selv, aldrig tilbage til fossile biler igen.

Der er ingen støj i en elbil, men features og komfort, hvilket er afgørende, når man tilbringer 8 timer om dagen i sin bil.

Bilen har indtjent sig selv efter 2,5 år, og det første år gav den en besparelse på 110.000 kr.

Jeg vender aldrig tilbage til fossile biler igen. Komforten vinder.

Da bilen skulle anvendes som firmabil, der ofte anvendes som sygetransport, var det vigtigt for Morten at finde en bil, der egnede sig til netop dette. Derfor havde han sin far på 78 år med ude at prøvekøre biler op til købet.

Han skulle kunne komme ud og ind af bilen uden hjælp. Dette udelukkede en Tesla, der har en meget lav ind- og udstigning og dermed kan være vanskelig for særligt ældre mennesker at komme ind og ud af’.

Planen er at beholde bilen i 8 år, hvilket er perioden for batterigaranti. Selvfølgelig skal man tænke over sit kørebehov og vælge en bil derefter, men der er ingen grund til at være nervøs over distancer, blot fordi man overvejer en elbil. Man skal bare gøre det.

24. april 2023

Mange nye ladestandere på vej til Sønderborg-området i 2023


Klik på kortet for at hente i stort format

Flere grønne biler på vejene

I 2022 er der sket en national stigning i antallet af grønne biler sammenlignet med 2021:  38% flere elbiler  25% flere plugin-hybridbiler   Kilde: bilstatistik.dk

Cookiepolitik