Virksomhederne glæder sig over Sønderborg Kommunes arbejde med den grønne omstilling

I den netop udkomne erhvervsundersøgelse fra Dansk Industri ’Lokal Erhvervsvenlighed 2022’ lander Sønderborg Kommune på en 20. plads og særligt arbejdet med den grønne omstilling af Sønderborg-området og ProjectZero er blevet bemærket af virksomhederne.

Af ProjectZero

 

”Det er et rigtig flot resultat på grøn udvikling, hvor vi er gået markant frem. Jeg glæder mig især over, at virksomhederne har en oplevelse af, at der performes rigtig godt på grøn udvikling, for det er et sted – lige som i partnerskabet ProjectZero – hvor vi løfter opgaven i fællesskab mellem kommune og virksomheder. Vores grønne profil er blevet et DNA for Sønderborg-området, som gør erhvervslivet i Sønderborg Kommune unikt og giver os en styrkeposition”, siger formanden for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Kjeld Stærk.

Dansk Industris undersøgelse måler kommunernes erhvervsvenlighed inden for 10 overordnede kategorier samt tilbagemeldinger fra virksomheder i kommunen.

”Det glæder mig, at virksomhederne kvitterer for den grønne satsning, som både Vækstrådet, ProjectZero og GoTo Sønderborg kraftigt bakker op omkring sammen med mange virksomheder”, siger formanden for Sønderborg Vækstråd, Henrik Raunkjær

Målingen benytte to typer af indikatorer; virksomhedssvar og officiel statistik, der hver vægter 50/50 i kategorierne. De fleste indikatorer er de samme som sidste år, men der er også enkelte nye indikatorer, herunder blandt andet en indikator for andel af grønne biler i den kommunale bilflåde og en indikator for længden af cykelstinettet.

7. september 2022

Cookiepolitik