Sønderborgs unge vil løse klimaudfordringerne lokalt

Alssundgymnasiet (AGS) dannede fredag rammen om Ungdommens Klimfolkemøde, hvor 12 grundskoleklasser fra flere af kommunens folkeskoler var med for at deltage i en dag, med fuldt fokus på klima og bæredygtighed samt hvordan unge mennesker kan hjælpe den grønne omstilling godt på vej.

Af ProjectZero

”Verden står overfor en truende klimakrise, hvor vi ser tørker og oversvømmelser og deraf medfølgende menneskelige tragedier. Men der er et lys i mørket – et stort lys – for hvis vi står sammen, så kan vi gøre en forskel. Vi vil ikke gemme os bag læhegn, for vi er klar til at arbejde med løsninger og derfor er vi sammen her i dag for at vise hinanden, at det kan være sjovt og lærerigt at arbejde for en mere bæredygtig fremtid og en mere bæredygtig verden”, siger Jeppe Kragelund, rektor hos AGS.

Ungdommens Klimafolkemøde, der afholdes for tredje år i træk, er med til at give eleverne lyst til og at blive klogere på, hvordan alle kan genlære at bruge naturens lokale ressourcer til en mere bæredygtig tilværelse, gennem diskussioner og workshops, er det målet, at komme med bud på handlingsorienterede klimatiltag på en sjov og anderledes måde.

”Sidste år fandt I sammen om nogle klimamål omkring kødfrie dage, tage cyklen i skole og lad være med at købe plastikposer. I har fokus på bæredygtighed i det nære miljø og jeg håber, at I kommer frem til nye løsninger og nye indsatser i dag”, sagde borgmester Erik Lauritzen til de fremmødte elever.

Hele skolen var forvandlet til en skov med hundredvis af planter, dyr i mange afskygninger samt sol og vind for fulde kraft og eleverne deltog i workshops, fælles bæredygtig frokost, grøn bagekonkurrence med lokale råvarer, quiz op underholdning

Til slut var der foredrag med eventyrer Christian Liebergreen, der uden stop har sejlet hele jorden rundt ganske alene og derfor ved meget om at klare sig for lidt, og hvordan klimaforandringerne mærkes på egen krop, når man er ét med naturen som ene mand på verdenshavene.

Ungdommens Klimafolkemøde er en del af Klimafolkemødet i Middelfart og er blevet til i samarbejde med Middelfart Gymnasium og HF, Aurehøj Gymnasium og House of Science og støttet økonomisk af Fabrikant Mads Clausens Fond.

5. september 2022

Cookiepolitik