Nu elfærge på vej mellem Fynshav og Bøjden

Alslinjen mellem Fynshav og Bøjden skal fra september 2024 have en helt ny elfærge, efter Transportministeriet ved et udbud har givet Molslinjen ansvaret for en ny ti-årig kontraktperiode.

Af ProjectZero

Billedtekst: Alslinjen skal fra september 2024 have en helt ny elfærge, efter Transportministeriet ved et udbud har givet Molslinjen ansvaret for en ny ti-årig kontraktperiode. Pressefoto: Molslinjen.

”Vi er glade for at beholde de to ruter, og vi glæder os til at udvikle trafikken begge steder i den næste kontraktperiode til gavn for de lokalsamfund, hvor færgedriften er så vigtig”, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen i en pressemeddelelse.

Begge ruter skal fremover betjenes af elfærger drevet af grøn strøm. De to skibe kommer til at sætte helt nye standarder for elfærger i Danmark.

”Der ligger to års planlægning bag optimeringen af færgerne – og det kommer til at betyde et stort skridt i vores planer for omstilling af dansk indenrigsfærgefart”, siger Carsten Jensen.

”El-færgerne er en grøn forløber for en fast forbindelse, der ligeledes skal være grøn. Nu skal vi så også have fulgt op på at overfartstiden bliver hurtigere og regulariteten bedre. Det følger jeg op på i Folketingets transportudvalg”, siger Ellen Trane Nørby, folketingsmedlem og byrådsmedlem for Venstre.

Når kontrakterne er endeligt i hus, går Molslinjen straks i gang med de sidste detaljer omkring de to nybygninger, og så snart de er på plads, kan der fortælles mere detaljeret om ruternes nye skibe.

5. september 2022

Cookiepolitik