Klimafolkemødet: interessen for grønne løsninger er stor

I disse dage danner Middelfart rammen om årets Klimafolkemødet, hvor årets tema er ‘Klimahandling sammen’, hvor klimaudfordringen er på dagsordenen og skaber fælles løsninger og inspirerer både borgere, beslutningstagere, virksomheder og organisationer til konkrete klimahandlinger.

 

Af ProjectZero

ProjectZero er repræsenteret på Klimafolkemødet samme med de øvrige kommuner, som er samlet under Energibyerne og som arbejder for, at kommunerne får forpligtende mål i den danske klimalov med fokus på at få ting til at ske og skabe fysiske forandringer for mennesker og for klimaet.

Brian Seeberg, CEO hos ProjectZero, holdt torsdag et indlæg, hvor han delte ud af Sønderborgs mange erfaringer siden 2007, med et særligt fokus på at skabe et tæt samarbejde og et dybt engagement blandt lokalsamfundets aktører omkring målet om et CO2-neutralt energisystem i 2029.

Indlægget var om ZERObutik, et konkret, lokalt Sønderborg-projekt, der bygger på en ’win-win-tanke’ for alle deltagere.

”Med flere end 180 lokale butikker, der alle har sat klimaet på dagsordenen for at få reduceret sit energiforbrug, er det en vigtig læring vi kan give videre til andre, da det både gavner den enkelte detailbutik, der får en lavere energiregning og vigtig viden om, hvordan der kan reduceres CO2 enkelt samt at detailbutikkerne også bidrager til energieffektivisering og CO2-reduktion”, fortæller Brian Seeberg fra Klimafolkemødet.

Klimafolkemødet blev afholdt i dagene 1.- 3. september 2022 på KulturØpladsen i Middelfart.

Stemningen på Klimafolkemødets første dag

1. september 2022

Klimafolkemødet

Link til klimafolkemøde

Klimafolkemødet i Middelfart er en årlig begivenhed, som sætter klimaet øverst på dagsordenen i tre dage i starten af september.

Formålet med Klimafolkemødet er helt enkelt at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere. Årets tema er ‘Klimahandling sammen’.

Ambitionen med Klimafolkemødet er at cementere sig som den nationale begivenhed, der for alvor sætter klimaudfordringen på dagsordenen og skaber fælles løsninger. Klimafolkemødet er en non-kommerciel begivenhed, ligesom det er helt gratis at deltage alle dage. Klimafolkemødet har tre ben: Et folkeligt, et politisk og et fagligt.

Det seneste Klimafolkemøde i 2021 var den hidtil største udgave, hvor 8.000-10.000 mennesker lagde vejen forbi Middelfart.

Energibyerne

Link til Energibyerne

Energibyerne arbejder for, at kommunerne får forpligtende mål i den danske klimalov.

Energibyerne formidler samarbejde mellem borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer, kommuner og andre offentlige myndigheder.

Energibyerne har fokus på at få ting til at ske og skabe fysiske forandringer for mennesker og for klimaet.

Energibyerne arbejder med involvering, særligt med unge. Vi hjælper med at omsætte engagement til handling.

Energibyerne gennemfører fælles projekter og formidler viden om dem til andre byer i Danmark og i EU.

Cookiepolitik