Inden årsskiftet: klar besked om muligheder for fjernvarme eller varmepumper til alle borgere med gas- og oliefyr

Inden årets udgang skal borgere med gas- og oliefyr kontaktes af kommunen med besked om muligheder for fjernvarme eller varmepumper. Sønderborg Kommune fremskynder nu arbejdet med at opdatere Varmeplan 2021 i samarbejde med fjernvarmeselskaberne og ProjectZero.Af Sønderborg Kommune

Mens de tre fjernvarmeselskaber i Sønderborg Kommune oplever stor interesse for at blive tilsluttet fjernvarmen på grund af stigende energipriser, arbejder Sønderborg Kommune på at opdatere Varmeplan 2021.
 
Varmeplanen fastlægger de kommunale mål for udviklingen af varmeforsyningen i Sønderborg Kommune. Den fastsætter for eksempel de områder, hvor kommunen gerne ser, at der blive etableret fjernvarme. Desuden anviser planen hvilke tiltag, der skal gøres for at omstille til fossilfri varme i områder uden for fjernvarmeområderne.
 
Opdateringen af varmeplanen sker i samarbejde med fjernvarmeselskaberne Nordals Fjernvarme, Broager Fjernvarme, Sønderborg Varme samt ProjectZero.

- Vi har stort fokus på, at borgerne skal vide, hvad deres mulighed er for at blive en del af den fælles varmeforsyning. Derfor er vi i fuld gang med at opdatere varmeplanen i tæt samarbejde med fjernvarmeselskaberne. Varmeplanen udgør vores mulighed for at tilbyde sikker, billig og klimavenlig varme. Vi vil derfor gerne give alle husstande med oliefyr og naturgas besked om deres muligheder for at blive en del af fjernvarmen så hurtigt, det kan lade sig gøre, siger Asger Romme Andersen, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget.  

Udvalget har på sit seneste møde godkendt Sønderborg Varmes ønske om at udvide fjernvarmeområdet i Spang Vade og Mejse- og Spurvevænget i Ulkebøl. Det betyder, at 15 husstande får mulighed for at tilslutte sig fjernvarmen. Derudover har Sønderborg Varmes bestyrelse på et møde den 25. august besluttet at søge kommunens tilladelse til at forsyne Nybøl og Vester Sottrup med fjernvarme samtidig med, at der etableres en fjernvarmeledning mellem Sønderborg og Gråsten.

- Vi har i Sønderborg arbejdet for den grønne omstilling i mange år blandt andet gennem ProjectZero. Men nu står vi en ekstraordinær situation med en energikrise i hele Europa. Derfor skal der sættes turbo på den grønne omstilling, og vi har i udvalget besluttet, at forvaltningen skal fremskynde arbejdet med opdateringen af varmeplanen. I løbet af november håber vi, at vi så kan skrive ud til alle de berørte borgere, hvad de kan forvente og hvad, deres muligheder er, siger Daniel Staugaard, der er næstformand i Natur-, Klima- og Miljøudvalget.  

Hvis man har spørgsmål om fjernvarme, kan man besøge varmeselskabernes hjemmeside hos Broager Fjernvarme, Sønderborg Varme eller Sønderborg Forsyning, hvor Nordals Fjernvarme hører under.

8. september 2022

Sønderborg Kommunes varmeplan

Områder til fjernvarme

Områder uden for fjernvarme

Handleplan varmeproduktion

Beregn din besparelse ved ny varmekilde

Hvis du overvejer at skifte varmekilde, kan du med Energistyrelsens beregner nemt se, hvor meget du kan spare ved at skifte varmekilde til et grønnere alternativ.

1. Klik på linket - ny varmekilde 

2. Indtast din adresse så kan se du de forskellige muligheder for netop din bolig, vist med beregninger på evt. besparelser.

Spar på varmen

Tips til dig, der vil spare på varmen:

- Sænk temperaturen

- hold på varmen med isolering/nyere vinduer

- følge de 10 gode råd

Læs mere om, hvad du kan gøre 

 

Cookiepolitik