Spar penge ved samkørsel – Tag turen sammen

Sidder du også alene i bilen på vej til arbejde? Som privatperson kan der være mange penge at spare ved samkørsel, alt imens det skåner klimaet, giver færre biler på vejene og letter trafikken. 

Af ProjectZero

 

I gennemsnit sidder der kun 1,08 personer i bilen, når vi danskere kører til og fra arbejde, og de tomme sæder er en oplagt mulighed for samkørsel. Ved en samkørselsordning, eksempelvis med din nabo eller en kollega, deles i om transportudgifterne, og det bliver billigere for alle i bilen at komme frem til destinationen. 

Selvom det i begyndelse kan kræve tilvænning, så er der et stort potentiale ved samkørsel. To gennemsnitlige pendlere, som hver dag kører 42,5 km til og fra arbejde, vil tilsammen kunne spare cirka 24.000 kroner om året hvis de, i stedet for at køre hver for sig, begyndte at køre sammen. 

Se hvor meget du kan spare
Hos vejdirektoratet har man udviklet en samkørselsberegner, som kan give en indikation på, hvor meget du i gennemsnit kan spare på din kørte strækning samtidig med, at du kan se den forventede CO2-reduktion, hvis du benytter dig af samkørsel. 

Prøv selv beregneren her, og se hvor meget du kan spare ved at benytte dig af samkørsel. Det gavner både miljøet og din pengepung. 

Beregn hvor meget du kan spare ved samkørsel

 

Kilder: 
https://www.vejdirektoratet.dk
https://via.ritzau.dk

5. oktober 2022

Hvad er samkørsel?

Når du køre i bil med andre personer, der alligevel skal samme vej, så i deler udgifterne og er med til at nedbringe CO2 udledningen.

Find dit næste lift

FDM har udviklet en app, Ta´ med, hvor du nemt og hurtigt kan møde flinke folk, som skal samme vej som dig. Find appen her

Fordele ved samkørsel

  • Lavere transport-omkostninger
  • Færre biler på vejene
  • Lettere trafik 
  • Mindre CO2

Cookiepolitik