Energikrise: kom og hør hvordan din virksomhed kan spare energi, CO2 og penge

Den bedste måde at spare energi er ved at skære de unødige kWh fra. Høje energipriser og tilskud gør tilbagebetalingstiden på investeringer kortere end tidligere. ProjectZero hjælper med at skabe overblik over arbejdet med energi og CO2. Tilmeld dig arrangementet her.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Energikrisen fortsætter og har indtil videre betydet, at økonomien mange steder bliver presset. I kombination med inflationens udvikling bliver vores alles købekraft svækket.

Da energi, hvad end det er gas, el eller fjernvarme, er blevet dyrere, er energieffektivisering i virksomheder mere relevant end nogensinde.

Den bedste måde at spare energi er ved at skære de unødige kWh fra. Når der skal investeres, vil de høje energipriser gøre tilbagebetalingstiden kortere end tidligere. Derfor kan tidligere urentable businesscases, nu være attraktive at gennemføre.

Der kan yderligere være tilskud at hente til det. Erhvervsstyrelsen afsatte i 2020 3,6 mia. kr. frem mod 2030 til at give tilskud til virksomheder, som vil fortrænge noget fossilt. Man kan få op til 50% af investeringen i tilskud, hvilket reducerer tilbagebetalingstiden yderligere.

For mange kan det være uoverskueligt at påbegynde sin klimarejse, da det kan være uklart, hvor man skal starte. Vi anbefaler, at man starter med at kortlægge sin CO2-udledning på scope 1 og scope 2. Derefter kan besparelsespotentialer i virksomheden nemmere belyses - og der er tilskud at hente.

ProjectZero inviterer sammen med Sønderborg Vækstråd til arrangement omhandlende tilskud, CO2-beregning og hvilken værdi det kan have at arbejde med disse.

Derfor holder ProjectZero sammen med Vækstrådet et arrangement med fokus på dette d. 13. oktober kl. 14:30-16:00. Arrangementet holdes i Videnshuset, Nørre Havnegade 43, 6400 Sønderborg.

Indholdet vil være som følger:

  • Christian Eriksen fra NIRAS vil fortælle, hvordan man kommer i gang med CO2-beregning, så det bliver nemmere at udse sig områder, hvor man kan sætte ind. Samtidig vil han vise en kort demonstration af værktøjet. Slutteligt vil han give et indblik i Dansk Industris nye projekt, Klimaklar Produktionsvirksomhed.
     
  • Jens Christian Moltke-Leth, projektleder i ProjectZero/RAMBØLL giver indblik i, hvordan de statslige tilskudspuljer fungerer, og hvordan man kan søge dem.
     
  • Joan Held fra Müller Gas Equipment fortæller, hvilken proces de var igennem for at udregne CO2-udledningen, og hvilken værdi det har givet dem at have offentliggjort det i deres årsrapport.

Du kan tilmelde dig og din virksomhed på dette link.

21. september 2022

Cookiepolitik