Kom til gratis Spar Energi Festival i Sønderborg

Få svar på den rigtige varmeløsning til dit hjem, og hvordan du kan spare energi og penge. Sønderborg Kommune og ProjectZero inviterer til Spar Energi Festival den 24. november 2022, hvor du kan få svar på: Skal du have fjernvarme, fællesvarme eller egen varmepumpe, og hvordan kan du spare penge ved at energirenovere og ændre vaner?

Af ProjectZero og Sønderborg Kommune

Med de stigende energipriser og en kommende vinterperiode, er energibesparelser blevet endnu mere aktuelle. Derfor slår ProjectZero og Sønderborg Kommune dørene op for Spar Energi Festival, som sætter fokus på, hvordan alle nemt, enkelt og effektivt kan nedbringe de stigende energiomkostninger og samtidig få at vide, om fjernvarmen er på vej til netop deres område.

Spar Energi Festivalen finder sted på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade 18 i Sønderborg, torsdag den 24. november 2022 fra klokken 15.30 til 19.00, og der er gratis adgang for alle. 

Fjernvarme eller anden grøn varmekilde

Spar Energi Festivalen sætter særligt fokus på de boligejere, der i dag har et gas-, olie- eller træpillefyr. Få klar besked om den opdaterede varmeplan for Sønderborg Kommune, og dermed om du kan forvente, at der kommer fjernvarme i dit område. Og hvis ikke, hvilke muligheder du har for fællesvarme eller egen varmepumpe. Dermed kan du træffe det rigtige valg af varmeløsning.

"Varmeselskaberne arbejder på højtryk med at afklare, hvilke kommende fjernvarmeområder i varmeplanen, der kan fremrykkes. Sønderborg Kommune, områdets tre fjernvarmeselskaber og ProjectZero samarbejder tæt og godt om planlægningen af varmeforsyningen gennem Varmeplan 2021 og Masterplan2029, som handler om at gøre varmeforsyningen CO2-neutral. Med energiforsyningskrisen og de deraf stigende priser er skift fra fx olie og naturgas til en grøn løsning blevet endnu mere attraktiv for mange borgere", siger Willy Feddersen, direktør for Teknik-, Miljø- og Bæredygtighed i Sønderborg Kommune.

Varmeselskaberne og fagfolk vil være til rådighed til at svare på spørgsmål om tidsplaner, priser og andre forventninger.

Vejen til lavere energiforbrug og regninger

Rådgivere vil til Spar Energi Festival fortælle om, hvordan man gennem energieffektivisering, ændring af daglige vaner og små energiforbedringer, kan få en lavere energiregning.

"Alle kan gøre en indsats for at mindske deres energiforbrug og dermed deres energiregning, men ikke alle ved hvordan, og derfor har vi samlet de bedste eksperter inden for energibesparelser og valg af energikilder, så alle der deltager i Spar Energi Festivalen kan få konkret viden og gode forslag med hjem, så de kan komme godt og billigere gennem vinteren", siger Anne Branderup, projektleder hos ProjectZero.

Eksperter står klar med svar

Festivalen er bygget op med en lang række stande, du kan besøge i løbet af eftermiddagen og aftenen. få en konkret snak med områdets førende energihåndværkere- og konsulenter samt repræsentanter fra pengeinstitutter, arkitekter, Sønderborg Kommune, fjernvarmeselskaberne og eksperter inden for energibesparelser i boligen.

Der er også mulighed for at høre en række korte oplæg om

Fællesvarme

Spar penge på varme og el

Varmepumper      

Fjernvarmemulighederne

Afkobling af gas

Energirenovering

Solceller, batterier og vindmøller

 

Kontakt:

Anne Branderup

Projektleder hos ProjectZero

Tlf. 31263685

 

Willy Feddersen

Direktør for Teknik-, Miljø- og Bæredygtighed i Sønderborg Kommune

Tlf. 20133110

1. november 2022

Program

Find programmet for Spar Energi Festivalen her.

Praktisk information

Festivalen finder sted i EUC Syds fællesområde med indgang fra Hilmar Finsens Gade. Kommer du i bil, så kan parkering ske på EUC Syds p-plads.

Arrangører

Cookiepolitik