Frakobling af din gasforsyning

Hvis du er tilkoblet gas og ønsker at skifte til enten fjernvarme eller en varmepumpe, skal du opsige din gasforsyning. Her på siden guider vi dig igennem hele processen.

Af Johanne Ancher Nielsen

Som et resultat af den grønne omstilling og ikke mindst de høje gaspriser, ønsker mange at udskifte gasfyret med en grønnere varmekilde som eksempelvis fjernvarme eller varmepumpe. Hvis du er tilkoblet gasforsyningen, skal du selv ind og opsige denne, når du skifter til en ny varmekilde. 

Trin 1: 

Når du skal opsige din gasforsyning foregår det digitalt på `Mit Evida´. For at logge ind skal du benytte dit NemID. Hvis det er første gang, at du logger ind, skal du tilknytte dit kundenummer og din adgangskode. Hvis ikke du kan huske dit login, kan du få hjælp, når du er logget ind med dit NemID. 

Trin 2: 

Efter du er logget ind, skal du trykke på ´Opsigelse af din gasforsyning´, som du kan se på forsiden. På ´Mit Evida´ kan du, udover at opsige din gastilkobling, se dine regninger, dit forbrug og din gasinstallation. 

Trin 3:

Efter at have trykket på ´Opsigelse af din gasforsyning´, vil du blive ført igennem 3 trin, hvoraf ´Din installation´ er det første. 

Din installation 

Her skal du først bekræfte, at du ejer ejendommen, som du ønsker at opsige gasforsyningen for. Dernæst skal du også angive, hvornår du overgår til enten fjernvarme eller anden varmekilde. Det er ud fra denne dato, at Evida planlægger nedtagningen af din gasmåler og frakoblingen af din gasledning. 

Når du logger ind på ´Mit Evida´ foretages et automatisk opslag på din adresse i CVR-registreret, og findes der et aktivt CVR-nummer, skal du udfylde en de minimis-erklæring, og angive om du tidligere har modtaget de minimis-støtte.

Endeligt skal du angive dine kontaktoplysninger, så Evida kan kontakte dig omkring planlægning af tidspunkt for frakobling af din gasforsyning. Dernæst trykker du ´Fortsæt´. 

Du vil til sidst få at vide, om du kan få frakoblet din gasforsyning uden beregning. Dette kan du, hvis du lever op til kriterierne i afkoblingsordningen, og der er penge tilbage i puljen. Tryk på ´Fortsæt´. 

Underskrift

I det næste trin skal du indtaste dit CPR-nummer for at underskrive med dit NemID/MitID. Når du underskriver, er opsigelsen af din gasforsyning gensidigt forpligtende og kan ikke fortrydes. Inden du kan underskrive, skal du læse det dokument, som du underskriver. Når du klikker på ´Frakoblingssignering´, åbner dokumentet i en ny fane. Læs hele dokumentet igennem og gå dernæst tilbage til fanen ´Mit Evida´. 

Kvittering

Når du har underskrevet, vil det fremgå, at din underskrift blev gennemført, og du får en kvittering for din opsigelse. Du har mulighed for at downloade din kvittering, og denne bliver også sendt til den mail, som du oplyste i starten af opsigelsesprocessen. 

Du får tilsendt to mails fra Evida efter opsigelsen. I den første står der, at du mangler at underskrive. Denne skal du se bort fra, hvis du har skrevet under. I den anden mail fremgår linket til din kvittering, som du har 90 dage til at hente, hvorefter den vil blive slettet. 

Hvad er afkoblingsordningen?

Statens afkoblingsordningen gør, at du gratis kan blive koblet af gasforsyningen, og dermed spare det beløb, som det ville koste at frakoble din gasforsyning. Afkoblingsordningen tildeles efter først-til-mølle-princippet til dem, som opfylder kriterierne. Det betyder, at de, som først indberetter et behov for afkobling, får tildelt gebyrfritagelsen, indtil den årlige pulje er tom.

Betingelserne for gratis afkobling er:

  • Du har et gasfyr.
  • Dit årlige gasforbrug ligger mellem 100-6.000 m3.
  • Der ikke er et eller flere CVR-numre registreret på adressen med en samlet årlig omsætning på 150.000 kroner eller mere. 

 

Kilder:

https://evida.dk

https://energistyrelsen.dk

8. november 2022

Afkoblingspuljen for 2022 er opbrugt

En ny pulje åbner den 3. januar 2023 kl. 10. Det er IKKE muligt at blive skrevet op på forhånd.

Hvis du opsiger din gasforsyning nu, skal du selv betale. Se prisen for frakobling her.

Evida

Evida er et statsligt gasdistributionsselskab, som transporterer gassen frem til dig.  Selve gassen køber du af en gasleverandør, som du selv vælger. 

Mød Evida til Spar Energi Festival

Evida deltager i Spar Energi Festival som oplægsholder og rådgiver.

Spar Energi Festival er d. 24. november, kl. 15:30-19:00 på EUC Syd i Sønderborg. Læs mere her.

Skift til ny varmekilde?

Opsig din gasforsyning her.

Spar på varmen

Der er mange ting, du selv kan gøre nu og her for at skære toppen af din varmeregning og samtidig gøre noget godt for klimaet. Læs mere her

Spar på strømmen

Bliv klogere på dit elforbrug - det kan godt betale sig. Læs mere her

Spar på vandet

Blot små investeringer og ændringer af dine daglige vaner kan give besparelser i dit vandforbrug, som kan ses på vandregningen. Læs mere her

Cookiepolitik