5 grunde til, at fjernvarme er en grøn, billig og stabil varmeforsyning

Gaspriserne stiger, og det får endnu flere borgere i Sønderborg til at kigge mod fjernvarme. Hos Sønderborg Forsyning og Sønderborg Varme ringer hundredvis af borgere i de eksisterende fjernevarmeområder, fordi de har fortrudt, at de ikke har koblet sig på.

Af Sønderborg Forsyning, Sønderborg Varme og Broager Fjernvarme

Mange ringer også fra de områder, hvor fjernvarmen er på vej, for at høre, om arbejdet kan fremskyndes, hvilket forsyningsselskaberne undersøger mulighederne for. Både Sønderborg Forsyning, Broager Fjernvarme og Sønderborg Varme oplever også at få henvendelser fra borgere udenfor de planlagte fjernvarmeområder med ønske om, at det bliver udvidet til deres område.

Der er god grund til, at fjernvarme er så efterspurgt. For med den som varmekilde er man sikret en nem, stabil og fremtidssikret løsning, som ovenikøbet spiller positivt ind i ProjectZeros mål om et CO2 neutralt Sønderborg i 2029.

Her får du 5 gode grunde til at vælge fjernvarme

Bor du i et område, hvor der er etableret fjernvarme – eller den er på vej - så kan du her blive klogere på fordelene ved at tilkoble sig fjernvarmenettet.

  1. Fjernvarme er godt for miljøet

Fjernvarme er grøn og bæredygtig varme i forhold til andre varmeforsyninger som eksempelvis gas. Det skyldes blandt andet, at fjernvarmeproduktionen i Sønderborg Kommune hovedsageligt er baseret på grønne kilder som sol, flis, affald, grundvandsvarme og halm og på sigt også overskudsvarme fra industrien og det nye Power2X anlæg på Nordals. 

  1. Fjernvarme er godt for økonomien

Fjernvarme er billig varme da fjernvarmeselskaberne i Sønderborg Kommune er non-profit, hvilket betyder, at de ikke må tjene penge. De fleste fjernvarmeselskaber har flere energikilder, og derved kan de sikre en konkurrencedygtig pris på varmen uanset årstid og markedets svingninger.  Når man først har fjernvarme, er det stort set vedligeholdelsesfrit.

  1. Fjernvarme er stabil varmeforsyning

Med fjernvarme er du sikret en stabil varmeforsyning uden grund til bekymringer om, hvorvidt den løber tør, eller om der kommer uforudsete regninger.

Forsyningsselskabet tilbyder fuld service på din fjernvarmeunit, og du behøver ikke frygte uforudsete udgifter til reparationer. Ved brud på varmeledningen udbedres det af din udbyder.

  1. Fjernvarme gør din bolig mere attraktiv

Boliger med fjernvarme er mere attraktive på boligmarkedet, hvor man oplever, at liggetiden er væsentlig mindre på boliger med fjernvarme, ligesom boligens værdi er højere end andre lignende boliger uden fjernvarme.

Selve fjernvarmeinstallationen fylder som regel mindre end andre varmeforsyninger, da der er en del mindre teknik, og installationen genererer ingen støj.

  1. Fjernvarme er nemt at få og have

For at få fjernvarme skal du tilmelde dig via din fjernvarmeleverandørs hjemmeside eller kundeservice. Bor du på Nordals, er det Sønderborg Forsyning, bor du i Broager, er det Broager Fjernvarme, og i det øvrige Sønderborg Kommune er det Sønderborg Varme, der er din leverandør.

Læs meget mere om fjernvarme hos din leverandør:

sonfor.dk/fjernvarme
sonderborg-varme.dk
broager-fjernvarme.dk

23. marts 2022

Cookiepolitik