ProjectZero og Peter Rathje har modtaget JydskeVestkystens erhvervspris Den Gyldne Ambolt

ProjectZero og Peter Rathje har modtaget JydskeVestkystens erhvervspris Den Gyldne Ambolt for mere end 15 år i stillingen som direktør Sønderborgs ProjectZero.

Af ProjectZero

Prisen gives af JydskeVestkysten til en person eller gruppe af personer, der på særlig fremragende måde har taget initiativ eller vist en sjælden virkelyst i landsdelens erhvervsliv i bred forstand til gavn og glæde for samfundet, som det hedder i prisens fundats.

”Peter Rathje, du har lige siden 2007 som direktør været den daglige leder af Projekt Nul. Det har ikke altid været en let opgave, men du har stædigt holdt fast i visionerne, og grundlaget er nu lagt for, at de store mål kan nås i 2029”, lød det fra JydskeVestkysten chefredaktør Mads Sandemann, som overrakte Den Gyldne til Peter Rathje.

Det er en læserindstilling, som ligger til grund for dommerkomiteens afgørelse i et i øvrigt stærkt felt med fire andre kandidater: Pierre Legarth, Dansani, Marsk Tårnet, Skechers/Peter Jørgensen, Esbjerg.

”Det er ikke en selvfølge, at Sønderborg er kommet på tidligere præsident Bill Clintons C40 liste, som er et netværk af byer, der har forpligtet sig til at mindske udslippet af drivhusgasser. Det er heller ikke en selvfølge, at det internationale energiagentur, IEA, her tidligere i juni placerede sin årlige konference i Sønderborg”, sagde Mads Sandemann videre.

Dommerkomiteen består, udover Mads Sandemann, af Henrik Meldgaard, Meldgaard i Aabenraa, konsulent Ulla Adolf, Varde, tidligere Danske Bank erhvervsdirektør Palle Guldager Kristensen, Esbjerg, Birthe Christiansen, Nic Christiansen-gruppen i Kolding, Mads Kierkegaard Polytech, Bramming, Brian Lyst FH Sydvestjylland og Kim Hauborg, FH Sønderjylland.

Borgmester Erik Lauritzen var også mødt op for at hylde prismodtageren:

”Jeg er glad for, at det ikke kun er her i kommunen, man kan se resultaterne, men også langt ud i verden. Det vi begyndte på for mange år siden har andre nu fået øjnene op for - og vi har travlt med at redde verden. Det er din fortjeneste Peter, men vi har også alle en del af æren. Særligt vil jeg takke Danfoss og Bitten & Mads Clausen Fond for at være med. Det er et altafgørende partnerskab”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Det var en rørt Peter Rathje, som blev kaldt op til talerpodiet for at modtage sin pris:

”Tusinde tak for årets erhvervspris, som helt uventet er blevet tildelt Sønderborg, ProjectZero og mig – for Sønderborg-områdets 15 års fælles rejse med områdets klimaambition. Vi er kommet vidt omkring i de forløbne 15 år – der er blevet støvsuget for energieffektivisering og CO2-reduktionspotentialer i alle hjørner af kommunens geografi og sektorer, der er lavet planer, og opdateret planer – for omverdenen står jo ikke stille”, sagde Peter Rathje i sin takketale og fortsatte:

”Det er også lykkedes at sætte Sønderborg på verdenskortet – for nyligt udråbt som verdens hovedstad for energi-effektivisering. For visionen er blevet virkelighed for alle verdens samfund – ikke kun såfremt man er CO2-frelste, men også fordi klima, forsyningssikkerhed og samfundsudvikling nu er forudsætninger for vækst i samfundet”, sagde Peter Rathje, der i foråret fratrådte som direktør for ProjectZero.

”Stafetten er nu givet videre til Brian for at konvertere besøgende byers interesse til fyldte ordrebøger, til Allan for at eksekvere Masterplan2029 i samarbejde med sekretariatet og med opbakning fra et enigt byråd. Tak til Jydske Vestkysten for Erhvervsprisen 2022 – og et stort tillykke til Sønderborg og endnu engang stor tak til alle for indsatsen gennem 15 år”, sluttede Peter Rathje.

Med JydskeVestkystens erhvervspris Den Gyldne Ambolt følger også et kontant beløb på 15.000 kroner.

28. juni 2022

Cookiepolitik