Borgmesteren i Bruxelles for at opstarte arbejdet med Sønderborg Kommune som europæisk klimaby

I april måned blev Sønderborg udvalgt som europæisk klimaby og i denne uge var borgmester Erik Lauritzen til formelt opstartsmøde i Bruxelles. Det er EU City Mission programmet, under Europa-Kommissionen, der har udvalgt Sønderborg Kommune som én af 100 byer til "Climate-Neutral and Smart Cities Mission".

Af ProjectZero

Som en af 100 byer i hele EU er Sønderborg Kommune udvalgt til "Climate-Neutral and Smart Cities Mission" - Missionen for 100 klimaneutrale og smarte byer i 2030. Sønderborg skal, sammen med de andre udvalgte byer, hjælpe Europa-Kommissionen med at omsætte ambitiøse klimamålsætninger til klimahandlinger og ny innovation, og på den måde vise vejen for øvrige europæiske byers klimaomstilling.

” Jeg synes, at det er bekræftelse på, at vi med hele vores klimaindsats og i særdeleshed med ProjectZero har gjort det rigtige i Sønderborg-området med at arbejde frem mod et CO2-neutralt energisystem i 2029. Det understreger, at vi tør gå foran, og at vi kan lære andre byer, hvordan de bedst kan lave en grøn omstilling. Vi har iført os den grønne førertrøje, og at EU giver os et så stort kvalitetsstempel bør fylde os med stolthed over den proces, vi er i fuld gang med i Sønderborg Kommune”, udtalte borgmester Erik Lauritzen, da det blev offentliggjort at Sønderborg blev udvalgt til europæisk klimaby.

Sønderborg Kommune er valgt ud blandt et stærkt ansøgerfelt på 377 byer fra alle EU-medlemsstater, og udvælgelsen understreger kommunens ambition om at blive en klimaneutral og smart by i 2030.

”At Sønderborg er udvalgt til at deltage i ’100 Climate-Neutral and Smart Cities’ er en unik mulighed for at booste kompetencerne i vores igangværende implementering af Masterplan2029, blandt andet inden for vores fokusområde intelligent og kostoptimal CO2-reduktion. Deltagelsen giver samtidig Sønderborg en stor synlighed i europæiske byer, og vores erfaringer inden for energieffektivisering kan komme i spil og demonstrere den mest effektive vej til at opnå et CO2-neutralt energisystem, hvor vi viser, at i Sønderborg gør vi det, hele verden taler om - at blive CO2-neutral i en fart”, sagde Lars Tveen, bestyrelsesformand for ProjectZero-fonden, ved offentliggørelsen.

15. juni 2022

Cookiepolitik