34% af alle elbiler i Sønderborg området er importerede, brugte elbiler

Stor efterspørgsel på elbiler har skabt leveringsudfordringer på udvalgte elbil-modeller, og derfor vælger flere at købe en brugt elbil i udlandet. Få gode råd, hvis du skal købe en brugt elbil i udlandet.

Af Anne Branderup

Leveringsudfordringer på nye elbiler, med op til et års ventetid på udvalgte modeller, og derfor sker der en stigning i antallet af importerede, brugte elbiler, særligt fra Tyskland (kilde FDM).

Ifølge tal fra bilstatistik.dk er 34% af alle elbiler i Sønderborg området, fra 2021 og frem, en brugt importeret elbil, og det er noget man hos BEKA Auto kan bekræfte:

 ”Vilkårene er gode for brugte elbiler, grundet fabrikkernes udfordringer med at levere fabriksnye biler på markedet. Derudover er der midler hos forbrugeren og ikke mindst vilje til den grønne omstilling”, udtaler Anders Z. Sørensen, indehaver BEKA Auto.

Den grønne omstilling af personbiler er ikke kun drevet af salget af nye el og plugin-hybrid biler, men også brugtvognssalget, og import af brugte biler fra udlandet er en populær måde at elektrificere bilen på. 

22 biler er der i gennemsnit pr. måned blevet importeret i 2022, til sammenligning var dette tal 7 for samme periode året før, viser tal fra bilstatistik.dk – en stigning på 68%.

Gode råd til dig der køber brugt elbil

FDM kommer med et par anbefalinger til privatpersoner der overvejer at købe en brugt elbil:

  • Vær opmærksom på elbilernes udstyr, som kan have stor betydning. De bedste biler kan lade på tre faser, det betyder, at de kan lade væsentligt hurtigere end biler, som kun kan lade på en fase.
  • Bilen skal også helst have et hurtigladestik, gerne med CCS-Combo. Nogle biler har den japanske standard ChaDeMo, men det er ved at uddø, og er ikke smart at vælge. Når bilerne kommer fra udlandet, kan det betyde, at der ikke er varmepumpe, sædevarme eller andet udstyr, som man forventer i Danmark. Derfor er det vigtigt at gennemgå den konkrete bils udstyrsliste og ikke mindst oprette din egen ønskeliste, før du går på elbiljagt.
  • Fordi afgiften er 0 kr. på de fleste nye elbiler, skal du altid holde prisen på en brugt elbil op mod at købe en ny.
  • Køber du en elbil, som er under et år gammel, behøver du ikke at bekymre dig, bare garantien er i orden. Er den ældre, kan det være en god idé at tjekke bilens reelle rækkevidde. Ligesom vi kender det fra mobiltelefonen, bliver batterierne dårligere med tiden.

30. juni 2022

Grøn omstilling af persontransport

Sønderborg Kommunes handleplan for grøn omstilling af persontransport er én ud af 15 hotspot handleplaner, og den er en vigtig del i ProjectZero vision om et CO2 neutralt energisystem i 2029.

Handleplanen indeholder konkrete tiltag indenfor bl.a.:

  • Personbiler
  • Ladestandere
  • Cyklisme
  • Kollektiv trafik

Læs mere her

Cookiepolitik