Rekordsalg af grønne biler i 2021

Salget af el- og plugin-hybridbiler i Sønderborg Kommune, slog alle rekorder i december – og med tilbagegang i salget af benzin- og dieselbiler, er Sønderborg-området godt i gang med den grønne omstilling af personbiler.

Af Anne Branderup

Sønderborg-områdets borgere har i den grad taget el- og plugin-hybridbilerne til sig, det ses i særdeleshed på nysalget i årets sidste måned, hvor de to biltyper tilsammen udgjorde 59,63% og dermed for første gang var større end nysalget af benzin- og dieselbiler, som til sammenligning udgjorde 36,6% af nysalget.

Kilde: bilstatistik.dk

Sammenligner vi antallet af biler i 2021 med 2020, så sætter vi også rekord: antallet af plugin-hybridbiler stiger med 60,7 % og elbiler stiger med 56,8 %. Det er meget positivt for områdets grønne omstilling, men trenden er nok også i særdeleshed båret af, at bilproducenterne har lanceret flere af disse 2 typer af biler – udvalget er simpelthen blevet større. Banklån og finansiering af ”grønne” biler er også blevet mere favorable og bankerne tilbyder ofte lavere billån, hvis valget falder på en plugin-hybrid eller en elbil. Især rene elbiler bidrager til den grønne omstilling, da de kører 100% på strøm, hvorimod plugin-hybridbilen også har en forbrændingsmotor samt en mindre elmotor.

Benzin- og dieselbilerne er stadig de dominerende biler, men er dog til sammenligning faldet med -3,7 % fra 2020 til 2021.

Behovet stiger for offentligt tilgængelige ladestandere

Antallet af biler der kører på strøm stiller i stigende grad krav til ladestandere – både ude og hjemme. I boliger med parkering på egen matrikel kan beboeren opsætte en ladestander og derved lade bilen om natten. Der skal selvfølgelig også skabes gunstige muligheder for opladning af bil til de beboere, der eksempelvis bor i lejlighed. Det skal bl.a. løses via et samspil af offentlige ladestandere, ladestandere ved arbejdspladser og boligforeninger m.fl.. Transportministeriet har 1. januar 2022 åbnet for ansøgninger til ”Pulje til offentligt tilgængelige ladestandere 2022” – puljen indeholder 65 millioner kroner til offentligt tilgængelige ladestandere på private arealer og der kan ansøges frem til 30. januar 2022.

 

- Vi har høje ambitioner for den grønne omstilling af transportsektoren, og fra 2022 sætter vi endnu mere skub i udviklingen. Vi skal have sat mange flere ladestandere op, også uden for det store vejnet, så eksempelvis turister og elbilejere uden egen ladestander også har gode muligheder for at lade op i hele landet. Med denne pulje på 65 millioner kroner til medfinansiering af ladestandere på private arealer er håbet, at vi understøtter ladeinfrastrukturen særligt i de områder, hvor markedet ikke af sig selv sætter nok ladestandere op, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Vil du vide mere, så klik her


Du skal være opmærksom på belastning af installationerne i dit hjem

Biler der kører på strøm stiller større krav til husstandens installationer. Har du også en varmepumpe og skal lade din bil op, skal du være opmærksom på den belastning det har på installationerne i dit hus.

Som boligejer bør du udvise forsigtighed og et godt råd er at få tjekket dine installationer af en autoriseret installatør.


Elbiler – det bedste valg set i forhold til klimaudfordringerne

Elbilen udgør – i forhold til både klimaudfordringerne og fremtidens eldrevne energisystem – den mest effektive transportform, for den individuelle transport og i takt med at strømmen bliver 100 procent CO2-neutral, bliver elbilerne også CO2-neutrale.

Cookiepolitik