Nye tilskud på vej til boligejerne – få styr på energimærket nu

I september måned åbner endnu en tilskudspulje til energirenovering af boliger, og vil du ansøge om tilskud til din energirenovering, så skal du have et gyldigt energimærke. Det er kun huse med energimærke E, F eller G, der kan søge tilskud til at energirenovere.

Af ProjectZero

For et typisk parcelhus, på eksempelvis 154 m2, kan boligejere få et tilskud på helt op til 120.000 kroner ved at gennemføre en fuld energirenovering af boligen, hvilket svarer til ca. 22 procent af investeringen, men energimærket skal være gyldigt og af mærket E, F eller G, hvis boligejere skal have tilskud.

Energimærket indeholder en beregning af hvilke energimæssige forbedringer, der kan betale sig at gennemføre, og hvad boligens energibogstav bliver, hvis de foreslåede energimæssige forbedringer gennemføres. Typisk vil boliger der har et godt energimærke kunne sælges til en højere pris.

Energimærket viser også de energimæssige udgifter, der er forbundet med boligen, og er en del af en boligs salgsopstilling, hvis boligen sættes til salg - og er også et krav, hvis du skal have tilskud til energiforbedringer. 

Energimærket har en gyldighed på 10 år fra udstedelsesdagen, dog mister energimærket sin gyldighed, hvis der bygges om eller foretages ændringer i et omfang, der påvirker boligens energiforbrug. 

Prisen for udarbejdelse af et energimærke, afhænger af boligen størrelse, og i Sønderborg er prisen i gennemsnit omkring 5.500 kroner.

I Sønderborg kommune er der 3 virksomheder, der udarbejder energimærker:

Arkitekt Tychsen, Broager, telefon 9320 6030

Botjek, Sønderborg, telefon 7443 6100

Factum2 Gråsten, Gråsten, telefon 4020 2553

”Med bygningspuljen har det aldrig været billigere at energirenovere boligen til glæde for hele familien, boligens komfort, indeklima, energiforbrug samt den grønne omstilling af Sønderborg-området. Vores anbefaling er, at boligejere hurtigst muligt får udarbejdet et energimærke, så det er klar, når der kan søges tilskud her i efteråret og igen i 2023,” siger Energikonsulent Charlie Lemtorp fra ProjectZero.

16. august 2022

Har dit hus allerede et energimærke

Find nemt og hurtigt din boligs energimærke her

Sådan ansøger du om tilskud:

Når bygningspuljen åbner, skal du ansøge online på SparEnergi.dk

 

 

Cookiepolitik