Klimafolkemødet sætter klimaet øverst på dagsordenen

Tag del i debatten på Klimafolkemødet 2022, der afholdes i Middelfart den 1.-3. september – det er gratis at deltage alle dage.

Formålet med Klimafolkemødet er helt enkelt at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere. Årets tema er ‘Klimahandling sammen’

 

Klimafolkemødet sætter klimaudfordringen på dagsordenen og stiller skarpt på løsninger til gavn for klimaet. Klimafolkemødet har tre ben: Et folkeligt, et politisk og et fagligt.

Mød Energibyerne på Klimafolkemødet

Energibyerne.dk inviterer borgere, virksomheder, politikere og andre med lyst til grøn omstilling til at deltage i 9 spændende debatter.

Torsdag den 1. september

Kl.11.00  
 

  

Workshop for unge fra Energibyerne.
En gruppe unge diskuterer klima og gør klar til efterfølgende debat med politikere og udvalgsformænd fra Energibyerne

Kl.13.00
 

 

Borgmestertræf – svar de unge
Borgmestre og udvalgsformænd fra Energibyerne svarer på spørgsmål og forslag fra unge, der netop har holdt workshop. Ordstyrer: Connie Hedegaard, Concito.

Kl.15.00
 

 

Kommer der huller i strømmen?
Kan elnettet følge med, når samfundet bliver elektrificeret? Energinet, TREFOR og Green Power Denmark giver deres bud. Vi hører om erfaringer fra Skåne, hvor problemet er aktuelt.

Kl.16.00
 

 

Samkørsel – hvordan kan det lykkes?
Samkørsel forhindrer trafikkaos, er godt for klimaet og sparer penge. Alligevel vil det ikke rigtig tage fat. En klimapsykolog og en mobilistekspert debatterer med aktive borgere.

Fredag den 2. september

Kl.10.00  
  

  

Lokal fjernvarme – sæt i gang
Høje-Taastrup og Lyngby-Taarbæk har fundet en nem model for lokal fjernvarme, som er lige til at kopiere. Hør hvordan og hør, hvad Dansk Fjernvarme mener.

Kl.11.00

 

Bioparker i stedet for Putins gas
25 lokale bioparker kan erstatte al gas fra undergrunden. Hør om modellen og mød nogle af dem, der arbejder med det i praksis.

Kl.13.00

 

1 mio. kvm. spildplads
Kommunerne vil gerne lægge solceller på egne bygninger, men det spænder afgifter ben for. Hør om kreative løsninger og en model for at fikse problemet.

Kl.14.00

 

Klimaplanen møder hverdagen
Kommuner og regioner har vedtaget ambitiøse klimaplaner. Hvordan går det, når de skal føres ud i livet? Hør om erfaringerne og stil selv spørgsmål.

Kl.15.00

 

Yes! Gerne i min baghave
Hvordan sikrer vi lokal opbakning til vindmøller, solceller og biogas? Hør erfaringerne fra folk, der arbejder med det, og kom selv med gode råd.

 

Kort over klimafolkemøde

1. september 2022 kl. 14:00 - 3. september 2022 kl. 15:00

Pris: Gratis

Energibyerne.dk

Syv ambitiøse danske byer går forrest for at realisere nul udledning: Frederikshavn, Skive, Ringkøbing-Skjern, Middelfart, Horsens, Sønderborg og Høje-Tåstrup. Byernes rejse mod nullet gennemføres i samarbejde med bl.a. PlanEnergi og Tankegang.

De 7 danske kommuner deler viden og erfaringer, udvikler nye projekter i samarbejde og udfordrer borgere, kommuner og universiteter m.v. på tværs af landets grænser på udvalgte problemstillinger, med henblik på at ændre den nationale rammesætning for energi og klima. Læs mere om Energibyernes erfaringer og samarbejde på www.Energibyerne.dk.

Energibyerne.dk er en del af EU SmartEnCity Network, som støttes af EU´s Horizon2020 program.

klimafolkemoedet.dk

Sted: KulturØpladsen, Middelfart

Oplev debatter eller tag en tur forbi boderne og få en snak om klimaet

Læs hele programmet her

Cookiepolitik