Varmepumper hitter og bidrager til CO2-neutralt energisystem i 2029

”Alle taler om højere varmeudgifter, hos os er varmeregningen reduceret, efter vi skiftede gasfyret ud med en varmepumpe”, fortæller Kjeld Vohs

Bygningspuljen åbnede 16. marts i år med 300 mio. kr., og den var tømt på 14 dage. 80 % af midlerne er øremærket konverteringer til varmepumper, og det er noget, der kan mærkes hos Sønderborg-områdets VVS-installatører.

Af Charlie Lemtorp


Kjeld Vohs fra Sydals er glad for sin nye varmepumpe

Det er efterhånden en kendt gylden regel, at ønsker du en CO2-neutral og fremtidssikret varmeløsning, og bor du uden for et fjernvarmeområde, så er luft/vand varmepumpe eller jordvarme (væske/vand) den helt rigtige løsning.

Den regel er der flere og flere boligejere fra Sønderborg-området, som følger, og det giver nu områdets VVS-installatører så godt som fyldte ordrebøger. De to tilskudspuljer – Bygningspuljen og Afkoblingspuljen – samt de høje energipriser er medvirkende faktorer i den øgede efterspørgsel. Hvis du er kunde i en bank, sparekasse eller andelskasse, som samarbejder med Totalkredit, kan du yderligere modtage et tilskud på 10.000 kr., hvis du udskifter gas- eller oliefyret til en varmepumpe.

Den korrekte installation og vejledninger er vigtige

Michael Witt, indehaver af Witt og søn, glæder sig over den store interesse for varmepumper: ”I vores branche kan vi godt mærke den store interesse for varmepumper, og vi har alle pt travlt særligt oven på de høje energipriser”, og han anbefaler på vegne af hele branchen: ”Indhent max tre tilbud, for ikke at spilde installatørernes tid, jo mere effektive vi kan blive, jo mere kan vi bidrage til de grønne løsninger i Sønderborg”.


Michael Witt er i gang med at installere endnu en varmepumpe

Når du køber en varmepumpe, er dette ifølge Michael Witt, vigtigt:

  • Tillid til den installatør du ønsker og vælg en lokal som også er VE installatør
  • Sikr dig at det er den rigtige varmepumpe du bliver anbefalet både omkring dimensionering og antal meter slanger
  • Argumenter fra installatøren
  • Gennemgang af anlægget efter montage
  • Vælg gængse mærker med hensyn til garanti og reparation

Kjeld Vohs fra Sydals har som mange andre givet naturgasfyret sparket og valgt en luft/vand varmepumpe. "Vi har endnu ikke et fuldt overblik over et helt år, men det er helt sikkert, at vi kommer til at spare penge i forhold til vores tidligere varmeregninger med naturgas, og jeg vil tro, vi havner på ca. 40% besparelse”, fortæller en glad Kjeld Vohs og fortsætter: ”Bare på min lille vej er der kommet en varmepumpe mere, og der er to af mine naboer, der netop har søgt i bygningspuljen”.

"Vi var lidt bekymrede for støjgener og valgte derfor en kvalitetsvarmepumpe for at undgå netop denne udfordring. Det er vi glade for nu, for vi hører den slet ikke. Hverken indenfor, hvor vi var vant til at gasfyret godt kunne støje lidt, og heller ikke udenfor, hvor vi skal helt hen til møllen for at se, om den kører." fortæller Kjeld Vohs afslutningsvis.

Men den største forskel for Kjeld Vohs og hans familie er det større flow, der er kommet i varmen, kombineret med en større varmtvandsbeholder, som tydeligt kan mærkes under bruseren.
 

6. april 2022

Afkoblingspuljen er åben

Det er muligt at spare gebyret på ca. 6.400 kr., hvis du vil kobles af gassystemet. Du kan få både gratis afkobling og tilskud til varmepumpe.

Hvis du kan få fjernvarme, kan du også gøre brug af afkoblingspuljen
Gasfyret skal have sparket og nu er mere attraktivt for boligejere, at vinke farvel til opvarmning med naturgas og den høje gasregning:
Ordningen gælder også for udlejere med gasfyr i udlejningsboliger.

Betingelserne for gratis afkobling:

  • Du har et gasfyr
  • Dit årlige gasforbrug ligger mellem 100-6.000 m3
  • Der ikke er et eller flere CVR-numre registreret på adressen med en samlet årlig omsætning på 50.000 kr. eller mere

Se, hvordan du får gratis afkobling her.

Hvorfor VE installatør?

Målet er først og fremmest at sikre effektive og fejlfrie varmepumpeinstallationer hos boligejerne. Ved at øge kompetencerne i forhold til at sælge, projektere, dimensionere og installere fejlfrie varmepumpeinstallationer bliver man bedre til at sikre kvaliteten.

Du kan finde din VE installatør på ProjectZeros ZEROhåndværkerliste her.

Så stor er varmeregningen om året

Bolius skriver således om priserne: Prisstigningerne betyder, at mange danskerne får en årlig varmeregning, der er langt større end tidligere. En gennemsnitsfamilie får, hvis priserne fra januar 2022 holder, en årlig varmeregning på:

Oliefyr (14,2 kr./l): 39.150 kr.

Naturgas (15,25 kr./m3): 33.430 kr.

Elvarme (1,75 kr./kWh - reduceret pris pga. el opvarmning): 31.750 kr.

Fjernvarme (0,71 kr./kWh): 12.850 kr.

Varmepumpe (1,75 kr./kWh - reduceret pris pga. el opvarmning): 10.100 kr.

Cookiepolitik