Så meget koster en gennemgribende renovering typisk

Dybe renoveringer kan ændre et hus på forskellige parametre – komfortmæssigt, driftsøkonomisk og arkitektonisk. For Stephanie Haun og Peter Rubald, fra Skovby på Sydals, er det særligt de første to parametre, som der er fokus på i deres renovering af boligen. "Målet er, at skabe et hjem hvor vi kan åbne en lille vin cafe."

Af Charlie Lemtorp

Mange familier i Sønderborg-området har energirenoveret, eller er i gang med at energirenovere, deres boliger. Hos Stephanie Haun og Peter Rubald, fra Skovby, er de også rigtig godt med på energirenoverings-bølgen, hvor en gennemgribende renovering i et ældre stuehus netop er i gang.

Stephanie Haun og Peter Rubald er et super godt eksempel på, hvordan man forelsker sig i et hus for så at totalrenovere det til drømmehjemmet. Med de forskellige tiltag, der bliver udført i huset, som ved overtagelsen havde energimærke D, vil huset, når renoveringen er helt færdig, have et energimærke A2010, og spare 41.640 kWh årligt eller ca. 9 ton CO2 årligt. Huset får nu en overhaling med flere forskellige energirigtige tiltag. ” Det var en god fornemmelse at købe den gamle ejendom i Skovby. Det er vores drøm, og ombygningen skal skabe rammerne for en bolig og en lille vin cafe, der åbner primo juni”, fortæller Stephanie Haun.

En del er tilbageholdende i forhold til at købe et ældre hus og totalrenovere det. Det kan være mere tiltrækkende at købe et nyrenoveret hus eller bygge selv. Men for Peter Rubald er der ingen tvivl om, at et hus med en historie og sjæl er langt mere attraktivt. Ejendommen skal være på landet dog tæt på indkøb, busforbindelse samt skole.
Projekterne startede da familien flyttede ind i huset. Haven er ordnet, hele 1.salen er blevet isoleret, og så er der skiftet el- og kloaksystem, når nu vi alligevel er i gang.

Renoveringen vises frem under besøget fra ProjectZero en solrig morgen. Varmekilden er skiftet til en Luft til vand varmepumpe, der nu skal arbejde sammen med solcellerne, som allerede er på taget.

Peter Rubald fortæller om deres overvejelser både før og under byggeriet, og kommer med en opfordring til andre, der skal i gang med en lignende ombygning. "Sikre jer nogle håndværkere der kan arbejde sammen, og få lagt en plan, hvor der løbende kan følges op."

27. april 2022

Totalrenovering af huset

Ved en totalrenovering af huset vil der både være tale om både indvendig og udvendig renovering af huset. Et hus på 150 kvadratmeter, vil prisen typisk ligge på 20.000-30.000 DKK per kvadratmeter for en totalrenovering.

En t0talrenovering omfatter opgaver som:

Skift af udvendig beklædning, hulmursisolering eller efterisolering: 500-2.000 DKK per kvadratmeter udvendig væg.

Omfangsdræn: 1.500 – 4.500 DKK per meter omkring huset.

Indvendig renovering (maling, nye gulve mv.): 3.000-7.000 DKK per m2.

Renovering af badeværelse: 6.000-15.000 DKK per kvadratmeter badeværelse

Montering af nye tagkviste: 30.000-50.000 DKK per tagkvist inkl. montering.

Nyt tag: 1.000 – 3.000 DKK per kvadratmeter tagdækning.

Tilbygning: 15.000-25.000 DKK per kvadratmeter tilbygning.

Afkoblingspuljen

Det muligt at spare gebyret på optil 8.000 kr., hvis du vil kobles af gassystemet. Du kan godt få både gratis afkobling og tilskud til varmepumpe.

Hvis du kan få fjernvarme kan du gøre brug af afkoblingspuljen
Gasfyret skal have sparket, nu bliver det endnu mere attraktivt for boligejere at vinke farvel til opvarmning med naturgas:
Ordningen gælder også for udlejere med gasfyr i udlejningsboliger.
Betingelserne for gratis afkobling er:

  • Du har et gasfyr
  • Dit årlige gasforbrug ligger mellem 100-6.000 m3
  • Der ikke er et eller flere CVR-numre registreret på adressen med en samlet årlig omsætning på 50.000 kr. eller mere

Se, hvordan du får gratis afkobling her.

Hvis du kan få fjernvarme
Fjernvarme er en klimavenlig og ofte billig måde at opvarme på, fjernvarme er den absolut bedste form for varme, da du her har et professionelt team til at levere den grønne og billigste form for varme  – og kontakt dit lokale fjernvarmeselskab, hvis du er i tvivl. 

Sonfor (Nordals) 8843 5300

Broager Fjernvarme 7444 1509

Sønderborg Varme (resten af området) 7343 5000 

Cookiepolitik