Sådan finder du den elbil der passer til dit kørselsbehov

Elbilerne vinder indpas i Sønderborg-området. I dag findes der også en elbil der matcher ethvert kørselsbehov. Sådan finder du frem til dit behov, når du skal købe en elbil. 

Af Anne Branderup

Skifte på vej på bilmarkedet

Når du går fra at køre en benzin- eller dieselbil til at køre en elbil, er det vigtigt at tænke over, hvor langt den nye elbil kan køre på en opladning. Vi skal vænne os til en helt ny måde at tænke over vores rækkevidde på, hvor det ikke længere er antal kilometer pr. liter benzin/diesel, men antal kilometer pr. kilowatt time (kWh). Opladning af bilen vil også fortrinsvis ske ved din bolig, fremfor på farten – medmindre du tager på længere ture.  

Hvordan finder du ud af, hvad dit behov er?

Se tilbage på dit kørselsmønster over de sidste 1-2 uger:

  1. hvor meget har du kørt i alt?
  2. hvor meget kører du ca. pr. dag?

Elbiler har i dag gennemsnitligt en rækkevidde på ca. 250 km til ca. 500 km ved et fuldt opladet batteri. Du kan dog ikke regne med, at du kan køre så langt, da aircondition/varmeanlæg, din kørsel, vejr/vindforhold mm. vil påvirke batteriet og dermed din rækkevidde. Som en hovedregel kan du tage udgangspunkt i at din bil, som minimum skal kunne køre til/fra din arbejdsplads på minimum én opladning. Dertil skal du tillægge kilometer til fx indkøb og bringe/hente børnene i skole osv.

De længere ture, fx ferie og familiebesøg på tværs af landet, vil kræve en opladning undervejs. Men i takt med at der kommer flere elbiler på vejene, er der tilsvarende på vej for ladeinfrastrukturen i Danmark. Vi anbefaler at du vælger din elbil baseret på de daglige kørselsbehov du har.

Elbilerne er klar

Ser vi på listen over alle indregistrerede elbiler i Sønderborg-området i 2021, så vil top-3 elbiler, efter vores skøn, kunne klare en daglig køretur på ca. 170 km.

Husk at tage kendskabet om dit kørselsmønster med ned til bilforhandleren, således det kan blive en del af din beslutning, når du køber en elbil.

Bilerne i Sønderborg-området er under forandring

Salget af grønne biler stiger forsat og i august måned er der registreret et salg på 29 nye elbiler i Sønderborg-området, hvilket svarer til omkring 18 procent af alle solgte, nye biler.

Elbiler – det bedste valg set i forhold til klimaudfordringerne

Elbilen udgør – i forhold til både klimaudfordringerne og fremtidens eldrevne energisystem – den mest effektive transportform, for den individuelle transport og i takt med at strømmen bliver 100 procent CO2-neutral, bliver elbilerne også CO2-neutrale.

29. september 2021

De 3 mest solgte elbiler i Sønderborg i 2021

(Periode: Fra 01-01-2021 til 22-09-2021) 

Nr.     Mærke                  Model

1.       VOLKSWAGEN       ID.4
2.       HYUNDAI                KONA        
3.       VOLKSWAGEN       ID. 3

Cookiepolitik