Handlingsorienteret energimærke baner vej til grøn bolig

Vil du spare på energiregningen? Energimærkningsrapporten giver dig nu et konkret overblik over, hvor og hvordan det bedst giver mening at energirenovere.

Af Charlie LemtorpGiver det bedst mening at isolere loftet, udskifte vinduerne eller få installeret en varmepumpe? Og hvad betyder det for pengepungen og klimaet? De spørgsmål bliver nu meget lettere at få besvaret for boligejerne med det nye energimærke. Konkret giver energimærkningsrapporten nu et overblik over, hvad tre renoveringsprojekter ventes at koste, og hvad energiregningen og CO2-udledningen forventes reduceret med hvert år. Med de anbefalede tiltag for energirenoveringer, kan du som boligejer samtidig blive guidet til præcis, hvilken type håndværker, du skal kontakte.

”I Sønderborg ser vi stadig mange hjem, hvor der er en del at hente for både privatøkonomien og klimaet. Hvis der bliver efterisoleret, vinduerne eller gasfyret udskiftet med en grønnere løsning, sparer man både på privatøkonomien og man bidrager samtidig til et CO2-neutralt Sønderborg i 2029” fortæller Lars Heise fra Botjek

Hvad bliver tydeligere?

Følgende elementer bliver forbedret og mere tydelig i den nye energimærkningsrapport:

  • Hvor det er mest relevant at energiforbedre
  • Hvad der er gevinsterne for økonomi og klima
  • Hvordan det konkret kan gøres

Hvert år bliver der udarbejdet ca. 1.400 energimærkningsrapporter. Med den forbedrede rapport er det håbet, at flere vil lade sig inspirere til at energirenovere. Mere end hver fjerde af de energimærkede boliger har et E, F eller G-energimærke, som gives til boliger med den dårligste energitilstand.

Foruden de tre konkrete forslag til energiforbedringer er energimærket også gjort mere overskueligt og brugervenligt. Det er nu nemmere at finde og forstå de vigtigste informationer om bygningen.

29. september 2021

Hvad viser energimærket?

Boligens energimærke fortæller om ejendommens energimæssige tilstand ud fra:

  • Samlet vurdering af husets tilstand på en skala fra A til G, hvor A er delt op i A2020, A2015 og A2010
  • Forslag til energiforbedringer, der kan betale sig

Hvad betyder et godt energimærke?

  • Lavere varmeregning
  • Bedre indeklima
  • Øget værdi af huset
  • Mindre træk
  • Øget komfort

ZEROhåndværkere og rådgivere

Alle ZEROhåndværkere har løbende efteruddannet sig indenfor energiområdet. Du kan derfor søge rådgivning til din energiløsning og energirenovering hos alle de nævnte håndværkere og rådgivere her.

Cookiepolitik