Kan du lade din elbil derhjemme?

Elbilen har mange fordele. Du kan f.eks. oplade bilen hjemme om natten.

 

Af Anne Branderup

Det er nemt og komfortabelt at lade elbilen derhjemme

Er du en af dem der har mulighed for, at sætte en ladestander op på din egen matrikel til din elbil? Opgørelser viser, at op imod 90% af borgerne i Sønderborg-området, kan parkere en elbil på egen grund [1].

Det giver dig en række fordele, når du lader din elbil op derhjemme:

  • Bilen er fuldt opladet når du skal bruge den
  • Start i en varm bil - bilen kan opvarmes med stik i, så det ikke tages fra bilens batteri
  • Når du kommer hjem, sætter du bilen til opladning og den er klar igen dagen efter

Elbiler har i dag et batteri med en rækkevidde, der kan klare størstedelen af danskernes gennemsnitlige kørselsbehov. Kører du længere end det, lader du op på hurtigladere, der er stillet op (eller er ved det) langs hovedvejene.

Elbiler er vigtige i Sønderborgs grønne omstilling

Omlægning af bilismen fra fossilbrændsel til el i Sønderborg-området, har en væsentlig placering i ProjectZeros samlede plan i de kommende år for at nå målsætningen om CO2-neutralitet i 2029. ProjectZero arbejder tæt sammen med Sønderborg Kommune og lokale interessenter om at nå målet. Vi er fælles om vores CO2-reducerende mål og du bidrager hertil, når du vælger elbilen til og benzin/diesel bilen fra.

Tilmeld dig ZEROnyt og modtag klimavenlige-nyheder hver 14. dag.


[1] I flg. en opgørelse foretaget af Dansk Elbil Alliance og DTU fra 2019 ”Sådan skaber Danmark grøn infrastruktur til én million elbiler”

1. november 2021

Få refusion for din strøm

Vil du have refusion for strøm til din elbil, skal du abonnere på strøm til din ladestander. Der findes i dag mange udbydere. Disse stiller som regel også ladestandere til rådighed (leje eller køb) og kan hjælpe med installationen i dit hjem.

 

 

El leverandør

I Danmark kan du frit vælge din el leverandør. Der kan være penge at spare. Skab dig et overblik på elpris.dk.

Vær opmærksom på, at ønsker du samtidig at være klimabevidst, skal du vælge en leverandør, der tilbyder energi fra vedvarende energikilder (solceller/vindmøller). 

Cookiepolitik