Vickie er Tech-entusiast


Vickie er Tech-entusiast

Vickie Brodersen kom ud af energitypen.dk med betegnelsen ”Tech-entusiast”. Hun lånte også en indeklimamåler af ProjectZero og lærte, at der skal skrues ned for varmen og støjen i huset i Broager.

Af ProjectZero

Vickie Brodersen bor i et 375 kvadratmeter stort hus i Broagers Storegade med mand og tre børn på 9, 13 og 17 år. Familien er rigtig glad for huset, som har været i mandens families eje i tre generationer. Det er fra 1941, er i tre etager og har både gildesal og anneks med værksted.

Det var især Vickie Brodersen, som var aktiv, da hun meldte familien til på energitypen.dk. Hun kom ud som Tech-entusiast – og synes den betegnelse passer godt på hende. Samtidig lånte hun hos ProjectZero en indeklimamåler.

Huset er sundt

-Jeg kan godt lide teknik, det har jeg nok efter min far, som er lidt af en tekniknørd. Det var rigtig spændende at man kunne scanne QR koden på indeklimamåleren, og den vej få et øjebliksbillede af indeklimaet i huset. Hele tiden løb jeg efter min mand for at vise ham det, og jeg tror nok han til sidst vendte det hvide ud af øjnene siger Vickie Brodersen.
 

Lærte du noget ved at deltage i energitypen.dk og have indeklimamåleren i jeres hjem?

Ja, jeg lærte meget. Først og fremmest var det jo dejligt at finde ud af, at vores hjem er sundt. Det er jo trods alt 80 år siden, det bliv bygget under 2. Verdenskrig. Men jeg kunne også se, at vi havde det for varmt. Alt for varmt. Når hele familien er samlet, så har vi heller ikke styr på decibel. Det er alt for meget – det har jeg slet ikke tænkt på. Men der er også dårligt lydisoleret i huset, siger Vickie Brodersen.

Menneskabte

Hun går meget op i miljø, og er overbevist om, at klodens problemer er menneskeskabte, og at vi nu har en pandemi, det er naturens måde at rydde op på, siger hun. Vickie Brodersen ser også overbefolkning som et stort problem.

Deler din familie dine bekymringer?

Mine to yngste børn går meget op i miljøet, og er med til at samle affald. Drengen var med på Fiskerimuseet i Esbjerg, og her talte han med en af de ansatte. De talte blandt andet om Great Barrier Reef ved Australien, og siden har han været meget optaget af vandmiljø. Det er måske en lille ingeniør, der er på vej, siger Vickie Brodersen.

Hun siger også, at familien skal til at se på hvordan huset skal varmes op i fremtiden. Der findes en brændeovn, men den bruges ikke hver dag- af miljøhensyn.

Kan du anbefale andre at tage energitesten og låne en indeklimamåler?

I allerhøjeste grad. Det var både sjovt, og som jeg var inde på, så lærte vi meget. Der var flere ting, som virkelig kom bag på mig, siger Vickie Brodersen, der understreger, at man ikke behøver at være tekniknørd for at finde ud af hvilken energitype man er.

19. marts 2021

Tag testen her

Har du endnu ikke prøvet Energiforbrugertesten, kan du finde den  her, og se om du er Klimaforkæmper, Nøjsom, Tech-entusiast eller en af de andre tre energityper.

Du kan også læse om de seks forskellige energityper her

 

Artiklen er en del af ProjectZeros grønne tillæg i Ugeavisen i uge 8

Læs hele det grønne tillæg her!

Cookiepolitik