Pulje deles op i tre - vil undgå boom hos håndværkere


Pulje deles op i tre - vil undgå boom hos håndværkere

Af et nyt høringsbrev fra Energistyrelsen om puljen for energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse fremgår det, at der nu kan søges tre gange i år i stedet for kun en gang.

Af ProjectZero

Bygningspuljen på 675 millioner kroner for 2021 forventes derfor opdelt i tre ansøgningsrunder. Den første ansøgningsrunde forventes åbnet for ansøgninger ultimo marts 2021. Det giver god mening at gøre det på denne måde, for når der søges tre gange om året, flader antallet af ansøgninger ud, og så undgår man stop-go pres og spildt arbejde hos håndværkerne. Der har tidligere været totalt booket op hos håndværkerne, da puljen i 2020 kun kunne ansøges en gang.

Ikke klart

Det ligger endnu ikke klart, hvornår der kan søges om de to sidste portioner fra bygningspuljen, men der er lagt op til, at det skal være i august og oktober/november. Midlerne fra puljen uddeles efter først til mølle princippet, og det kan godt betale sig at være tidligt ude, for den seneste pulje løb tør for midler i løbet af få dage.

I det omfang som myndigheder tillader det, planlægger ProjectZero og Sønderborg kommune at afholde ansøgnings-cafe, når Bygningspuljen åbner. Således at interesserede boligejere kan få kyndig vejledning og hjælp til at indsende deres ansøgning om tilskud til vinduer, isolering, ventilation/indeklima og varmepumpe.

Gyldigt energimærke

Forudsætningen for at kunne ansøge er uændret et gyldigt energimærke - det koster godt 5000 kroner og er gyldigt i 10 år. Det er vigtigt at få udarbejdet energimærket i god tid, inden ansøgningspuljen åbner, og der er pt. stort pres på områdets energimærkningskonsulenter.

Der har tidligere været rift om pengene fra tilskudspuljerne, og derfor er det vigtigt at være tidligt ude, have et gyldigt energimærke og de øvrige formalia på plads - samt naturligvis udfylde ansøgningen rigtigt. Der kan hentes information om både energimærket, Bygningspuljen, hvordan der søges og deadline på www.ZERObolig.dk.

Ansøgnings-cafeen vil blive annonceret på ProjectZero´s hjemme- og Facebook-site.

22. marts 2021

Artiklen er en del af ProjectZeros grønne tillæg i Ugeavisen i uge 8

Læs hele det grønne tillæg her!

Cookiepolitik