Klima som konkurrenceparameter


Klima som konkurrenceparameter

Der er stor interesse fra områdets SMV’er til at få styr på klimaaftrykket. ProjectZero har de seneste uger afholdt webinarer under overskriften," Få styr på virksomhedens klimaaftryk", med fokus på Erhvervsstyrelsens CO2-beregner, som hjælp til at afdække klimaaftryk. Danske Bank, Niras, EY, Müller Gas Equipment og Danfoss har bidraget. Nu inviterer ProjectZero til næste skridt på klimarejsen – et webinar omhandlende klimapåvirkning og muligheder.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Hvorfor starte sin klimerejse?

Et stigende pres fra omverden kalder på mere handling på klimaområdet fra virksomhederne. Derfor er mange virksomheder nu gået i gang med deres klimarejse, for at styrke deres konkurrenceposition.

I den forbindelse afholdte ProjectZero, med opbakning fra Sønderborgs pengeinstitutter, to webinarer, ”Få styr på din virksomhed klimaaftryk” med stor succes og interesse. Webinarene omhandlede det første skridt på klimarejsen – at få udarbejdet virksomhedens klimaaftryk. Når klimaaftrykket er kortlagt, presser et spørgsmål sig på – hvad så nu? Netop dét spørgsmål forsøger vi at besvare, når ProjectZero d. 14. april kl. 09-10 inviterer til netværksmøde om klimapåvirkning og muligheder. Grundet corona-restriktionerne vil dette blive afholdt som webinar.

Få inspiration fra en lokal virksomhed

Werner Bruhn, Sønderborg Fornikling, vil fortælle om virksomhedens arbejde med grøn omstilling, og tankerne bag en række grønne investeringer. Sønderborg Fornikling har både målt og synliggjort energiforbruget for produktionen og optimeret på komponenter. Sønderborg Fornikling har gennem sine indsatser på klimaområdet sparet knap 40% på CO2-udledningen, og er derfor blevet en del af ZEROcompany. 

Knud Aage Iversen, DIS, med mange års erfaring som energirådgiver vil fortælle om typiske udfordringer, virksomheder møder på deres klimarejse og dele gode erfaringer fra praktiske eksempler.

Til sidst kan deltagerne stille spørgsmål til både Werner Bruhn og Knud Aage Iversen.

Agendaen til webinaret er som følger:

 • Hvad betyder virksomhederne for klimaet, den grønne fremtid og ProjectZero-visionen?
  • V. Jens Christian Moltke-Leth, ProjectZero
 • Sønderborg Forniklings rejse mod en grønnere profil.
  • V. Werner Bruhn, direktør, Sønderborg Fornikling
 • 5 typiske udfordringer for virksomheder, og hvordan kommer man igennem dem?
  • V. Knud Aage Iversen, energirådgiver, Dansk Ingeniørservice Alsion
 • Spørgsmål og svar
  • Deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål

Webinaret er for alle virksomheder i Sønderborg-området, som søger inspiration til at tage de næste skridt i den grønne retning.

Tilmeldingen sker via dette link: https://www.eventbrite.com/e/webinar-klimapavirkning-og-muligheder-tickets-147815360723

14. april 2021 kl. 09:00 - 10:00

Cookiepolitik