Hans er Klimaforkæmper


Hans er Klimaforkæmper

Energitypen.dk afslører at Hans Lehmann er Klimaforkæmper

Af ProjectZero
Energitypen.dk afslører at Hans Lehmann er Klimaforkæmper. Det synes den 65-årige vicedirektør på EUC Syd, og formand for ProjectZero A/S, sådan set passer meget godt.
Han bor sammen med hustruen i en stor villa i Ulkebøl - den har parret haft siden 1989. De to børn og tre børnebørn bor i Odense og København.

Hvad optager dig lige nu med hensyn til klima?
- At vi kan få skubbet til den grønne omstilling, og at vi kan få processen ind i uddannelserne. Vi skal undervise efter FNs Verdensmål. Vi skal forstå at det her ikke er et quickfix - at alle ikke kan gøre alt, men at alle kan gøre noget. Vi har med Verdensmålene fået en fælles retning og et fælles sprog.

Let at sortere affald


Hvad gør du i dag for klimaet?
Vi havde Botjek herude, da vi skulle have energimærket, og vi fik samtiddig en rapport. Nu er det jo en gammel villa, så vi kan ikke lave en klimaboble, men vi har fået nye vinduer, isolering og LED-belysning.

Er der noget på vej?
Nej, der er ikke noget på tegnebrættet.

Hvad er let i klimakampen?
Jeg synes, at Sønderborg Forsyning gør det let at sortere affald.

Vil gerne rejse

Hvad er vanskeligt?
Min hustru og jeg vil gerne rejse og opleve noget, men vi forsøger ikke at tage de lange flyveture, selvom vi har lyst. Løsningen må være, at der findes et miljørigtigt brændstof. Men uanset hvad, så er min holdning, at vi alle må gøre noget for at efterlade en verden, som er til at leve i.

Hvorfor blev du formand for ProjectZero bestyrelsen?
Det giver meget mening at være med til at ændre lokalområdets udvikling. ProjectZero er jo også jobskabende og forretningsudviklende. Det er interessant, at vi har et samarbejde mellem det private, kommunen og institutionerne. ProjectZero kan virkelig udrette noget, for det har siden 2007 været et enigt byråd, som har bakket op. Det skaber grobund for mange ting.

 

16. marts 2021

Tag testen her

Har du endnu ikke prøvet Energiforbrugertesten, kan du finde den  her, og se om du er Klimaforkæmper, Nøjsom, Tech-entusiast eller en af de andre tre energityper.

Du kan også læse om de seks forskellige energityper her

 

Artiklen er en del af ProjectZeros grønne tillæg i Ugeavisen i uge 8

Læs hele det grønne tillæg her!

Cookiepolitik