Energimærket er gyldigt i op til 10 år


Energimærket er gyldigt i op til 10 år

Ejendomsmægler Henning Brock, home Broager, fortæller, at energimærket i dag er både lovpligtigt og vigtigt. 

Af ProjectZeroEjendomsmægler Henning Brock, home i Broager. Foto: Jens Eilertsen 

Energimærke betyder mere og mere for boligkøberne.

Energimærkningen levede i mange år levede en omtumlet tilværelse - fra at være noget irriterende til nu at være noget meget vigtigt og lovpligtigt, siger ejendomsmægler Henning Brock, home Broager.

I dag spiller energimærket en meget stor rolle hussalg. Køberne ser rigtigt meget på, hvordan en bolig er opvarmet og hvor meget, der skal bruges på varme om året.

- Hvis vi har købere ude at kigge på et hus med oliefyr, går der ikke ret lang tid, før de siger, at det er noget af det første, der skal skiftes. Det sker næsten aldrig, at købere af en ejendom med oliefyr fortsætter med fyret.

Energimærke giver tilskud og nemme tiltag

Energimærket går fra A2020 til G. Foto: Markus Gannhttp
 

Projektleder hos ProjectZero Charlie Lemtorp anbefaler, at boligejere hurtigst muligt får udarbejdet et energimærke. Lige nu er det blevet så vigtigt, at der kan være kan være ventetid på energimærker i Sønderborg.

Når det er så vigtigt at få udarbejdet energimærket lige nu, er det fordi, det kræver et energimærke at søge tilskud til boligforbedringer. Men det er ikke den eneste grund til, at boligen bør have et mærke.

Bo Laursen fra Factum2 i Gråsten, der udarbejder energimærker, siger, at husejeren - når der udarbejdes et energimærke – samtidig får en liste over rentable energirenoveringer.

- Ofte vil der være nogle nemme tiltag, som man kan lave, når man nu alligevel skal i gang med at renovere og forbedre boligens energiforbrug og gøre boligen mere attraktiv, siger Bo Laursen. 

 

25. marts 2021

Energimærket gyldigt i op til 10 år

Energimærket er et dokument, som vurderer bygningens energiforbrug og dermed fortæller, hvor energieffektiv boligen er. Bygningen får tildelt en energiprofil på en skala spændende fra A2020 til G, hvor G er det dårligste.

Energimærkets gyldighed er op til 10 år, og mærket mister sin gyldighed, hvis der bygges om eller foretages ændringer i et omfang, der påvirker boligens energiforbrug. Energimærket kan overdrages til nye ejere inden for den 10-årige periode.

Energimærket er i dag en del af ejendommens salgsopstilling, og det er et krav, at der findes et gyldigt energimærke, hvis boligen skal sælges.

De fleste energimærker i Sønderborg Kommune koster 5500 kroner, og Energistyrelsen har i 2018 fastsat en max pris på 6023 kroner for almindelige boliger og 7227 kroner for en stor bolig. Du har ret til at indhente flere tilbud på energimærket, før du bestiller, pointerer ProjectZero.

Tre lokale firmaer kan udarbejde et energimærke: Arkitekt Tychsen, Broager, Botjek, Sønderborg, Factum2 Gråsten.

Artiklen er en del af ProjectZeros grønne tillæg i Ugeavisen i uge 8

Læs hele det grønne tillæg her!

Cookiepolitik