Bliv klar til Bygningspuljen – sådan søger du


Bliv klar til Bygningspuljen – sådan søger du

Lige efter påske åbnes for næste ansøgningsrunde til de boligejere, der ønsker at få tilskud til energi-renovering af boligen. Det kan betale sig at være godt forberedt, når der skal søges tilskud, for puljen forventes at blive tømt meget hurtigt.

Af Charlie Lemtorp

Datoen for åbning af Bygningspuljen er ændret, grundet it-udfordringer hos Energistyrelsen. Seneste udmelding er, at puljen åbner i uge 14 - ugen efter påske. Datoen er dog ikke meldt endeligt ud endnu.

Det vigtigste at have klar er et gyldigt Energimærke, altså et der er udarbejdet efter d. 1. oktober 2012. Har du et Energimærke, og er i tvivl om det er gyldigt, så indtast din adresse på siden SparEnergi.dk og få svar. Energimærket er dog ikke nødvendigt, hvis du søger om tilskud til en varmepumpe.

Det er ydermere vigtigt at bemærke, at du skal søge tilskud, FØR du går i gang med dit projekt. Du kan ikke få tilskud, når du først har købt materialer eller underskrevet en aftale med håndværkeren.

En af de heldige borgere fra Sønderborg-området, som fik tilskud fra den første pulje i 2020 er Inge Olsen. ” Jeg havde planer om en større energirenovering af mit hjem, med både udskiftning af varmekilde, vinduer, efterisolering og meget andet, og muligheden for at søge tilskud hertil fra Bygningspuljen var derfor kærkommen.” Fortæller Inge Olsen. Hun satte sig derfor grundigt ind i hvad det krævede, og var klar ved tasterne da puljen åbnede. Hun glæder sig over, at hendes energirenovering er i sin afsluttende fase.

Miniguide – sådan søger du tilskud når puljen åbner

Følg ProjectZeros guide til at søge tilskud:

 • Beregn dine tilskudsmuligheder i Energistyrelsens tilskudsberegner her.
 • Find relevante dokumenter frem:
  • Dit NemID
  • Dokumentation for ejerskab, f.eks. fra tinglysning.dk
  • Energimærkningsnummer, find det på forsiden af energimærkerapporten.
  • Liste over de forbedringer, du vil lave
  • Udfyld ansøgererklæring på SparEnergi.dk.
 • Søg tilskud i Energistyrelsens ansøgningsportal.
 • Afvent svar fra Energistyrelsen, da du ikke må påbegynde renoveringen før du hører fra Energistyrelsen, om og hvor meget du får i tilskud.
 • Find en håndværker, der kan udføre opgaven.

ProjectZero modtager mange henvendelser om, hvorvidt det er muligt at teste ansøgningsportalen inden den åbnes, det er det desværre ikke på nuværende tidspunkt. Det er heller ikke muligt at kombinere tilskud fra Bygningspuljen med Håndværkerfradraget.

Ændringer i 2021

Det er lagt op til, at der kommer tre ansøgningsrunder i 2021, primo april, primo august og medio/ultimo oktober. Tilskudssatserne vil justeres en smule og tilskudssatserne vil blive lidt mindre i 2021.

De endelige satser for 2021 er pt. til høring, men Klimaministeren har meddelt en justering på varmepumper.

Fremadrettet vil det være muligt at få et tilskud til en varmepumpe på ca. 21.140-25.850 kr. per standardhusstand. I oktober-puljen lød beløbet på 26-28.000 kr. per standardhusstand.

10. marts 2021

Facebook

Følg os på Facebook, hvor vi melder ud så snart vi kender den endelige ansøgningsdato, eller andre ændringer ift. Bygningspuljen.

Varmepumper og fjernvarme

Når man bor i et fjernvarmeområde, har man den fordel at man kan komme på fjernvarme, derfor gives der ikke tilskud til varmepumper i disse områder i Bygningspuljen.

Cookiepolitik