Omfattende renovering skaber rammen for familiens hjem i flere generationer frem

Louise Johansen og Thomas Lorenzen fra Oksbøl på Nordals drømmer om bedre komfort og driftsøkonomi i boligen. Familien har derfor igangsat en dyb energirenovering, som skal omsætte drømmen til virkelighed - og skabe nye grønne rammer for kommende generationer.

Af Charlie Lemtorp

Mange familier i Sønderborg-området har energirenoveret, eller er i gang med at energirenovere, deres boliger. Hos Louise Johansen og Thomas Lorenzen fra Oksbøl, er de også med på energirenoverings-bølgen, hvor en gennemgribende renovering i et ældre stuehus netop er i gang.

Louise Johansen og Thomas Lorenzen er et super godt eksempel på, hvordan man forelsker sig i et hus for så, at totalrenovere det til drømmehjemmet. Huset får nu en overhaling med flere forskellige energirigtige tiltag. ” Det var en god fornemmelse at købe den gamle ejendom i Oksbøl. Det er vores drøm og ombygningen skal skabe rammerne for et hjem, som vi håber vi skal bæres ud fra, og måske ejendommen bliver i familien gennem flere generationer." fortæller Louise Johansen og fortsætter, "Flere er interesserede i at vide mere om vores forløb, og vi har derfor lavet en site, hvor man kan følge vores renovering.” 

Mange er tilbageholdende i forhold til at købe et ældre hus og totalrenovere det. For dem kan det være mere tiltrækkende at købe et nyrenoveret hus, eller bygge selv. Men for Thomas Lorenzen er der ingen tvivl om, at et hus med en historie og sjæl er langt mere attraktivt,”. Ejendommen skal være på landet dog tæt på indkøb, busforbindelse samt skole. Der følger en historie med på ejendommen, som for os virkelig er spændende og de tidligere ejere følger også med på sidelinjen. De kommer gerne forbi med information om det oprindelige, og følger med i alt det nye der sker her.”

Thomas Lorenzen har følgende råd til andre, som overvejer en dyb renovering af deres hjem: 

1. Sæt dig ind i tingene omkring din renovering.

2. Hyr gerne en rådgiver

3. Udarbejd en beskrivelse samt udbudsmateriale

4. Modtag gerne flere tilbud

5. Indgå en skriftlig kontrakt med en konkret tidsplan.

6. Gå efter en hovedentreprise, da firmaer her kan være bedre til koordinering

7. Få styr på forsikring

8. Foretag jævnligt tilsyn og kontrol

9. Alt arbejde omkring ekstraarbejde aftales på skrift

10. Husk afleveringsforretning og efterfølgende 1 og 5 års gennemgange

Projekterne startede da familien flyttede ind i huset

Familien foretager en totalrenovering, herunder bl.a. nyt tag, isolering af vægge, lofter og gulve, installation af ventilationsanlæg og omskiftning af al belysning til LED, samt ændring af alle rum. 

Efterisolering af ydervæggen foretages under hensyntagen til husets arkitektur. Her tænkes der især på beklædningen, der anvendes udenpå isoleringsmaterialet. 

Mange ejendomme er dårligt isolerede, utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig indeluft kondenserer på kolde overflader. En facadeisolering kan også være med til at give huset et helt nyt udtryk.

Efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver ovenikøbet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med isolering er du samtidig med til at passe på klimaet. Ventilationsanlægget med genindvindingsanlæg suger den varme og fugtige luft ud fra køkken, badeværelse og bryggers. Dermed fjernes støvpartikler, fugt og lugt fra boligen,og her opnår vi et sundt og behageligt indeklima, slutter Thomas Lorenzen.

24. maj 2021

Hvad kendetegner en dyb renovering?

En dyb renovering er når man foretager større forbedringer på boligen. Forbedringerne giver ofte besparelser på mere end 16.000 kWh, og regnet om i kroner, ved eksempelvis naturgas, giver det en varmebesparelse på ca. 14.000 kroner årligt.

Altså, når man foretager 3 eller flere udskiftninger eller forbedringer på boligen.

  • Udskiftning af mere end halvdelden af vinduerne
  • Isolering af loft
  • Isolering af vægge
  • Isolering af gulve
  • Installering af ventilationsanlæg
  • Ændre/udskifte tekninske installationer
  • Ændre varmekilde til varmepumpe eller fjernvarme
  • Montering af solceller - meget gerne tagintegreret

Er du også i gang med at renovere?

Er du i gang med, eller påtænker du en dyb renovering, så hører ProjectZero meget gerne fra dig.

Kontakt Charlie Lemtorp på cl@projectzero.dk

Cookiepolitik