Cyklede 146.974 km til arbejde

917 medarbejdere har i maj sparet klimaet for hele 36.847 kg CO2 ved at cykle til arbejde. Sønderborg-området i top i både i regionen og på landsplan.

Af Jens Christian Moltke-Leth

VI CYKLER TIL ARBEJDE

Sønderborg-området deltog igen i år i VI CYKLER TIL ARBEJDE, arrangeret af Cyklistforbundet. Kampagnen sætter fokus på sundhed og grøn transport til og fra arbejde.

Sønderborg-området indtager en flot 8. plads på landsplan, hvis man kigger på samlet antal kilometer, og ligger  dermed under 1.000 km fra stor kommune som Aalborg på 7. pladsen. I Region Syddanmark er Sønderborg-området placeret som nummer 2 på samlet antal kilometer, kun overgået af Odense Kommune. Tager man et kig på antal kilometer pr. deltagere er det kun Assens kommune, som overgår Sønderborg-området i Region Syddanmark.

De 917 deltagere cyklede tilsammen knap 150.000 km siden 1. maj!

På VI CYKLER TIL ARBEJDEs hjemmeside omregnes de kørte kilometer til sparet CO2. Med de knap 150.000 km, har Sønderborg-området sparet 36.847 kg CO2.

Også godt for sundheden

Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg, fortæller: ”Det er dejligt at se, at vi i Sønderborg har lyst til at tage cyklen på arbejde og har leveret et flot resultat på landsplan” og fortsætter ”Når forældrene tager cyklen på arbejde, sætter det et godt eksempel for vores børn. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at cykle, også efter VI CYKLER TIL ARBEJDE slutter og holder fokus på de mange gode ting, cykling tager med sig.”

Sønderborg-området har med resultatet igen i 2021 markeret sig som et område, der støtter op om cyklisme.

Grøn transport er et vigtigt indsatsområde for at realisere et CO2-neutralt Sønderborg i 2029. Udledningerne fra persontransporten skal reduceres med 21.000 tons, for at realisere 75% reduktionen i 2025.

26. maj 2021

Se resultaterne fra VCTA

Se dem her
 

Helge Larsen

Formand for Sundhedsudvalget

Cookiepolitik